Dubrovačka biskupija organizira Ljetnu školu teologije koja će se održati u Dubrovniku od 18. do 24. srpnja na temu „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“, prenosi IKA.

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić u svome pozivu istiće kako smo danas “svjedoci čestog (zlo)upotrebljavanja vjere i religije u političke svrhe, kao i (zlo)upotrebe politike u vjerske i religiozne svrhe”.

“Ovom ljetnom teološkom školom željeli bismo pomoći budućim teologinjama i teolozima različitih kršćanskih konfesija na ovim prostorima, na kojima se događa stalno ispreplitanje vjerskog, političkog i nacionalnog, da budu graditelji pravednijeg, otvorenijeg i ljudskijeg društva i zajednice”, istaknuo je mons. Uzinić.

Ljetna škola teologije namijenjena je studenticama i studentima katoličke, pravoslavne i protestantske teologije, treće i viših godina studija, s namjerom stvaranja mjesta za međusobni susret i zajedničko promišljanje o aktualnim teološkim pitanjima. Prijave su otvorene do 31. svibnja.

Ovogodišnji predavači su: Tomáš Halík, Teresa Forcades, Aristotle Papanikolaou, Ivan Šarčević i Miroslav Volf.

Predavanja i radionice održavat će se na engleskom jeziku.