Bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca početkom ove godine pokrenulo je projekt e-duhovne vježbe. Nakon već nekoliko uspješno završenih e-duhovnih vježbi, otvorene su prijave i za adventske duhovne vježbe pod nazivom “Pripravi srce za susret”.

Svakodnevno kroz došašće (od 2. do 25. prosinca) na svoju e-mail adresu dobivat ćete kratke poticaje za svoju dnevnu duhovnu vježbu. Prijaviti se možete na linku OVDJE do 1. prosinca.

Poziv franjevaca prenosimo u cijelosti:

“Uskoro će Božić. Ne treba govoriti kako je to naš najradosniji blagdan. Za njega se treba pripraviti. A kako to učiniti? Mi imamo ideju! Prvo što treba pripraviti jest srce. Ono je bitno. U njemu je sve. Iz njega čovjek živi. Ako je dobro srce, dobro je i čovjek. Ako je prazno srce, prazan je i čovjek. Božić se treba upravo tu dogoditi, u srcu. Zato ćemo kroz adventske duhovne vježbe htjeti od svoga srca učiniti jaslice svete da bi Bog u njemu još jednom postao dijete, kako to reče jedan mistik. Čini ti se to dovoljnim razlogom da pođeš s nama na put? Mi te pozivamo!
Za ovaj adventski put tekstove koje ćete, ako se prijavite, dobivati svaki dan u svoj e-mail sandučić pripremili su fra Diego Deklić i Isusove male sestre (više o njima potraži niže). Hvala im već sada! Bit će to lijepi poticaji za svakodnevnu molitvu i razmatranje. Naš put počet će u subotu uoči I. nedjelje došašća, 2. prosinca, a završit će na svetkovinu Božića, 25. prosinca.

Ideš s nama na put? Pođimo zajedno i dođimo do Betlehema!

Ispuni obrazac i prijavi se! Pažljivo slijedi upute i čini što je potrebno sve do posljednjeg koraka u kojem ćeš biti obaviješten da je tvoja prijava uspješna!

PS. Nakon ispunjavanja obrasca morat ćeš prijavu potvrditi na svom e-mailu! I još ponešto drugo trebat ćeš učiniti. Samo lagano, nema žurbe! ;)

PPS. Već sada ti kažemo da ćemo za sve sadašnje i prijašnje (i buduće!) sudionike e-duhovnih vježbi u adventu organizirati regionalne susrete. Bit će to u Zagrebu, Našicama i Splitu. Dakle, imat ćemo priliku susresti se i uživo, zajedno obaviti razmatranje, slaviti Gospodina, razgovarati, svjedočiti… No, o tome kada pođemo na put!

Radujemo se zbog tebe! Lijepo je što postojiš! :)

Gospodin ti dao mir i dobro!

Tvoj e-fratri iz Pazina”