MOLITVENA NAKANA ZA SRPANJ

Video u kojem Papa poziva na molitvu za ‘umorne i osamljene’ svećenike podsjetit će vas da su i naši pastiri samo ljudi

Da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika – Papina je molitvena nakana za mjesec srpanj

Papa Franjo nas u molitvenoj nakani za mjesec srpanj poziva da molimo za svećenike i njihovu pastoralnu službu. Umor svećenika… Znate li koliko često razmišljam o tome? – kazao je Papa u prigodnoj video-poruci i dodao – Svećenici sa svojim vrlinama i manama rade u mnogim različitim područjima.

Suočeni s toliko otvorenih bojišta, svećenici se ne zaustavljaju nakon razočaranja – rekao je Sveti Otac napominjući da je u tim trenucima za njih dobro prisjetiti se da ljudi ljube svoje pastire, da su im potrebni i da im se povjeravaju. Molimo zajedno da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu sa svojom braćom svećenicima – zaključio je papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 4. srpnja 2018.

Možda vam se svidi