Jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži održava se u svibnju u Zagrebu. Budući da su hrvatski sportaši nadahnuće i uzor mnogim mladima jer predanošću, upornošću i vjerom postižu vrhunske rezultate, poziv za sudjelovanje uputio je hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač srebra na ovogodišnjem Europskome prvenstvu Marino Marić koji trenutačno igra za njemački klub MT Melsungen.

“Dragi mladi, sve vas srdačno pozivam da u svibnju ove godine dođete u Zagreb na Susret hrvatske katoličke mladeži te da svojim prisustvom uveličate slavlje vjere i zajedništva. Bog Vas sve blagoslovio”, poručio je pivot Marić.

Do 15. ožujka, na Susret se mogu prijaviti svi mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina starosti. Svi koji se žele prijaviti, uključujući i one s područja Zagrebačke nadbiskupije, prijavljuju se svojim župnicima, župnim vikarima ili animatorima koji ispunjenu tablicu (obrazac) šalju svojim biskupijskim povjerenicima, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

IKA | Bitno.net