Papinska misijska djela Španjolske objavila su međunarodnu video poruku kojom misionari diljem svijeta te predstavnici mjesnih Crkava misijskih područja udružuju svoje glasove kako bi poslali poruku nade svijetu.

Suočena s nesigurnošću izazvanom pandemijom, misijska Crkva pokazuje svoju jednoglasnu volju ostati u misijama, među ljudima. Tako ovaj video, koji je inicijativa nekoliko nacionalnih uprava PMD-a, poziva „zagrijati mašine“ na putu ka Svjetskom danu misija, odnosno Misijskoj nedjelji koja se obilježava 18. listopada.

„Svijet se promijenio i sve se doima nesigurnim… Život se promijenio“, tako započinje video poruka WeAreStillHere (#SeguimosAquí) – #JošSmoUvijekOvdje, koja pokazuje različite misionare i predstavnike misijskih područja na jedinstven način. „Ali dozvolite nam da Vam kažemo jednu stvar: jedno je sigurno – nećemo otići. Nećemo odustati, jer smo misionari. S Bogom ništa nije nemoguće“, nastavili su misionari te pozvali na sudjelovanje u njihovu radu.

Video čine svjedočanstva vjerskih vođa misijskih područja poput kard. Charlesa Maung Boa, nadbiskupa Yangona u Mianmaru ili španjolskog isusovca Kikea Figaredoa, apostolskog prefekta Battambanga u Kambodži i misionara raznih nacionalnosti. Među njima je i španjolski svećenik José María Cantal Rivas, koji djeluje na području međureligijskog dijaloga u Alžiru, naša misionarka Crkve u Hrvata s. Veronika Ćibarić koja djeluje s Buma zajednicom na Salomonskim Otocima; fr. Anton, malteški misionar u Guatemali – župnik u prašumi, s. Francise, Irkinja koja misionarski djeluje u Pakistanu i radi s najmarginaliziranijima u društvu…

Koristeći se različitim jezicima, koji svjedoče univerzalnost Crkve – engleskim, francuskim, talijanskim, španjolskim, malteškim, španjolskim, swahili, koreanskim, tagalog – misionari su poslali jednu poruku: vjernost misijama i u vremenima nedaća koja sada proživljavamo. „Imati misiju znači voljeti, a ljubav sve čini mogućim, zbog toga ćemo nastaviti ovdje“, jednoglasno su poručili misionari diljem svijeta.