Božja pobjeda uoči Pedesetnice na svom YouTube kanalu objavljuje kratka, ali sadržajno vrlo bogata razmatranja o Duhu Svetom. „Snimili smo 11 kratkih razmatranja o Duhu Svetome na način na koji ga mi upoznajemo.“ – poručuju iz molitvene zajednice Božja pobjeda.

Svaki video sadrži kratki zaziv Duha Svetoga, pouku i aktualizaciju onoga o čemu se govorilo kroz poticaj i molitvu. Zanimljivo je da ovi mladi svjedoče da su upoznali i Duha Svetoga kao Ozdravitelja. U videu jedan od njihovih članova Ante govori: „Isus je ozdravio gubavca, zatim uzetoga i čovjeka kojem je ruka usahnula. Na daljinu je ozdravio satnikovog slugu, uskrisio sina udovice iz Naina. Ovo su samo neka od ozdravljena što ih je evanđelist Luka zabilježio, a Ivan naglašava da je i mnoga druga znamenja činio koja nisu zapisana. Sva su ozdravljenja očitovanje sile Duha Svetoga i izraz milosrdne i ljubazne dobrote Božje.“

Poručio je i da ozdravljenja nisu samo dokaz da je Isus Mesija nego su redovna djela Božja, redovna pojava Kraljevstva Božjega. „Ona su u Svetom pismu predstavljena jednostavno kao Radosna vijest na djelu. Kako prenosi Matej: Isus je obilazio po svoj Galileji učeći u tamošnjim sinagogama, propovijedajući radosnu vijest o kraljevstvu te ozdravljajući svaku vrstu bolesti i nemoći u narodu.

Članovi zajednice Božja pobjeda podsjećaju da, nakon što je uskrsnuo, Isus vlast ozdravljati proširuje na sve vjernike. „Štoviše, uvrštava je među znakove koji će pratiti one koji uzvjeruju; na bolesnike stavljati će ruke i oni će ozdravljati. Bog je isti jučer, danas i uvijek. U sili Duha Svetoga uskrsli Gospodin i danas u Crkvi nastavlja činiti djela ozdravljanja i spasenja kakva je činio tijekom svog zemaljskog života.“ – zaključio je Ante.

Svoju vjeru i susret s Duhom Svetim kao Ozdraviteljem mladi iz Božje pobjede potvrđuju svjedočanstvima koja ćete imati prilike otkriti u videu. Pogledajte.