“Kada pogledam u lice svoga neprijatelja, vidim svoga brata”, stih je iz pjesme….

Franjevačka braća od obnove kongregacija su koja je osim po autentičnoj franjevačkoj karizmi življenja evanđelja među onima najpotrebitijima, na društvenoj margini, poznat i po – dobroj glazbi.

Njihov pripadnik fra Stan Fortuna već je odavno koristio suvremenu glazbu kao vid evangelizacije. Kasnije je njegovu tradiciju nastavio brat Isaiah.

Sada su pripadnici reda koji sjedište ima u Bronxu objavili novu pjesmu i video. Riječ je o obradi pjesme “Brother” (Brat), američkog worship dua The Brilliance.

Kako je objasnio fra Mark-Mary, fratri se nadaju kako će pjesma i pripadajući video “ponuditi riječ kulturi podjele, prosvjeda, nasilja i mržnje”.

“Pjesma i njezine riječi podsjećaju nas kako istinski mir dolazi tek po prepoznavanju da smo braća i da dijelimo istoga Oca. Ne zbog toga što se slažemo u svemu”, poručio je franjevac.

U takvu poruku, poručuju, savršeno se uklapa i video koji je okupio glazbenike različite dobi, rase, spola i staleža.

Naposljetku, napomenimo kako je papa Franjo nedavno priznanje Franjevačkoj braći od obnove status kongregacije pontifikalnog prava, što znači da su izravno podređeni njemu, a ne mjesnom biskupu kako je dosad bio slučaj. Takav status daje se kongregaciji koja u razdoblju od 25 godina ima konstantan porast zvanja. Ovo priznanje još je jedan znak duhovne vitalnosti te franjevačke družbe.

Podsjetimo, američka filmska kuća Grassroots nedavno je objavila dokumentarni film “Outcasts” (hrvatski prijevod bio bi “Otpadnici”) vjerno prikazuje zahtjevan i opasan poziv evangelizacije koji rade Franjevačka braća od obnove u nekim od najopasnijih slumova i zatvora svijeta. Najavu filma pogledajte OVDJE.

Pogledajte video za pjesmu “Brother”.

Bitno.net