Poučan pokus

[VIDEO] Gledati na osobe s invaliditetom očima djece

Biste li nastavili s igrom?

igra

Francuska udruga “Noemi”, koja promiče prava osoba s invaliditetom, pozvala je skupinu roditelja i njihovu djecu na jedan mali pokus – zajedničku edukativnu igru oponašanja. Ispočetka, pravila igre djelovala su vrlo jednostavno. Roditelj i njegovo dijete sjede jedno pored drugog i odvojeni su tankim zidom. Na ekranu su prikazane osobe koje izvode glupe izraze lica, a zadaća je roditelja i djeteta što točnije imitirati te izraze. Za obje strane igra je vrlo zabavna, sve do trenutka kad se na ekranu počnu pojavljivati lica osoba s invaliditetom. Dok djeca bez problema nastavljaju igru imitiranja, roditeljima ovako nešto predstavlja neugodu te automatski prestaju.

Udruga Noemi želi promijeniti način na koji društvo gleda na osobe s invaliditetom. Kao što pokazuje video, cilj im je da se ljudi u interakciji s takvim osobama ponašaju jednako kao i sa svima ostalima, bez ograničenja, onako kako bi to činila djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 16. siječnja 2015.

Možda vam se svidi