P1010565_1(1)

Naime, upravo toga dana fra Berard Barčić, redovnik iz samostana Sv. Antuna u Puli slavi svoj 105. rođendan i 90. obljetnicu življenja redovničkim životom.

Tim povodom, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Puli, bit će slavljena sveta misa u 10 sati koju će predvoditi msgr. Ivan Milovan, biskup u miru. Nakon svete mise, u pulskom kinu Valli s početkom u 12 sati, bit će premijera dokumentarnog filma “Fra Berard”.

Redatelj dokumentarnog filma “Fra Berard” je Edi Benčić, koji je ideju za ovaj film dobio nakon što je snimio razgovor s fra Berardom povodom proglašenja Godine posvećenog života od strane pape Franje.

U filmu fra Berard iznosi svoju dugu životnu priču, te kao svjedok iznosi zanimljive povijesne činjenice vezane za život naše domovine Hrvatske i povijest drage nam Istre. Ovaj događaj značajan je za Pulu zato što je fra Berard sigurno najstariji aktivni redovnik u Europi, a možda i u svijetu. Ujedno fra Berard je stanovnik grada Pule od 1978. godine.

Stoga, pozivamo vas da ovaj jedinstveni događaj popratite svojom prisutnošću na značajnim događajima 22. rujna o. g., i tako se upoznate sa životom jednog od najstarijih živućih redovnika na svijetu!

Bitno.net