Evangelizacija

Nakladna kuća Verbum i Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predstavili su na konferenciji za novinare u ponedjeljak 24. rujna u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu evangelizacijske brošure za obitelj. Riječ je o nizu informativnih brošura koje imaju za cilj na jednostavan i sažet način približiti najširemu krugu čitatelja važne životne i vjerske teme.

Glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. Petar Balta istaknuo je kako je obitelj jedna od stvarnosti koja je u suvremenom društvu ugrožena i teško je njegovati intenzivniji vjerski život ako na toj razini stvari ne funkcioniraju kako treba. Brošure se temelje na teologiji tijela, nauku Ivana Pavla II. Balta je istaknuo kako je upravo teologija tijela nešto što je povezalo Ured za obitelj HBK i Verbum prije nekoliko godina, pa je to nastavak te suradnje.

Voditelj Ureda HBK za život i obitelj dr. med. Petar-Krešimir Hodžić istaknuo je važnost ovih brošura u svjetlu nove evangelizacije. Obitelj bi trebala biti istinski subjekt nove evangelizacije, a da bi to ona mogla biti potrebno je da prvo bude sama evangelizirana. Ovakav sadržaj je pomoć u evangelizaciji, odnosno reevangelizaciji, istaknuo je Hodžić, te pojedinačno predstavio svaku brošuru “Zašto nije dobro živjeti zajedno prije braka?” (Katrina Zeno), “Što je teologija tijela i kako može promijeniti moj život” (Christopher West) “Pitanje kontracepcije” (Christopfer West), “Neplodnost i reproduktivne tehnologije: Vodič za katolike” (Steven Bozza), “Kako razgovarati sa svojim tinejdžerom o spolnosti?” (Jason Evert) i “Ključ za dublju bračnu intimnost” (dr. Gregory Popvak). (ika/bitno.net)