Papa

Film o životu pape Benedikta XVI. trebao bi biti uskoro snimljen. Producent Marcus Mende iz “H & V Entertainmenta”, firme kćeri münchenskoga Odeon Filma, i Petar Weckert osigurali su prava da do proljeća 2014. godine snime film o životu Josepha Ratzingera, po predlošku Petera Seewalda. Odeon film o toj je namjeri izvijestio javnost 29. studenoga u Münchenu.

Seewaldovo djelo uskoro će objaviti nakladnik Pattloch. Planira se snimanje međunarodnoga kino-filma koji će se baviti “osobitostima života i djela” Josepha Ratzingera, od rođenja 1927. u Bavarskom Marktlu am Innu, do njegova pontifikata kao pape Benedikta XVI., osvjetljavajući sve vidove njegova životnog puta.

Na pitanje njemačke katoličke novinske agencije KNA iz Odeon filma odgovoreno je da još nije određeno tko će napisati scenarij. Seewald, koji je napisao tri knjige razgovora s Papom, u filmu će sudjelovati kao savjetnik. Weckert, bivši šef RTL-ove filmske produkcije, već je 2011. snimio dokumentarni film “Franjo i Papa”. To je priča o dječaku iz Rima koji sa svojim dječjim zborom “Pueri Cantores” prati papinska liturgijska slavlja. Njegova je najveća želja ispunjena kada je odabran da kao solist pjeva za Svetog Oca. Ekipa, na čelu s redateljem Cirom Cappellariem, za taj je film iz Vatikana dobila posebno odobrenje da smije snimati u Papinskoj državi. Isti tim također je kamerom pratio papu Benedikta XVI. na njegovu putu u Afriku i u Izrael. (ika/bitno.net)

Foto: www.vaticaninsider.com