Svjetske novinske agencije prenijele su vijest o početku snimanja filma o dvojici velikana britanske fantastične književnosti C. S. Lewisu i J. R. Tolkienu, njihovom prijateljstvu koje se temeljilo i na zajedničkoj kršćanskoj vjeri te identičnom poimanju uloge umjetnosti.

Tolkien, autor legendarnog djela ‘Gospodar prstenova’ i Lewis, autor ‘Kronika iz Narnije’ koji je možda i poznatiji po svojim apologetskim djelima poput ‘Mere Christianity’  (u hrvatskom prijevodu Kršćanstvo nije iluzija) zajedno su radili na čuvenom engleskom sveučilištu Oxford u vremenu između dva svjetska rata. Tamo se razvilo i njihovo prijateljstvo, a Tolkien, predani katolik, bio je presudnom osobom za obraćenje Lewisa na kršćanstvo.

Njihovo dugogodišnje prijateljstvo, međusobna potpora u zajedničkom radu, ali i napetosti koje su se javljale u odnosima između njih bit će temom filma čija se radnja događa uoči Drugog svjetskog rata. Kako su izvijestile agencije, film će imati i elemente žanra “fantastične drame”. Redatelj filma Tolkien&Lewis koji je britanska produkcija jest Simon West, engleski autor poznat po režiranju akcijske hollywoodske uspješnice Con Air.

G. An. | Bitno.net