Nakladna kuća Verbum objavila je top ljestvicu najtraženijih naslova u njihovim knjižarama u prosincu. Na toj ljestvici možete pronaći deset zanimljivih i vrijednih preporuka za čitanje.

Verbum knjige

Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga o. Paula O’Sullivana “Sve o anđelima” koja je već niz tjedana među najčitanijima, a koja će otvoriti naše oči za nevidljivi svijet blaženih duhova koji su posvuda oko nas.

Slijedi je vrlo popularni katekizam za mlade “Youcat”. Na trećem je mjestu knjiga Andree Ricardija “Ivan Pavao II. Biografija”, a radi se o najpotpunijem i najopsežnijem životopisu ovog velikana.Slijedi “Otvoreno o seksualnosti i braku”američkog autora Christophera Westa u kojoj najpoznatiji popularizator “teologije tijela” Ivana Pavla II. konkretno i razumljivo odgovara na praktična pitanja o ljudskoj seksualnosti i braku. To je knjiga koju možemo preporučiti svakom bračnom, odnosno zaručničkom paru.

Na petom se mjestu nalazi knjiga Holly Pierlot “Tajna uspješnoga majčinstva” koja pokazuje kako majke mogu odgovoriti na poziv ljubavi živeći majčinstvo kao radosno zvanje. Ono što je važno naglasiti jest da knjiga sadržava čitav niz vrlo praktičnih savjeta. Slijedi “Duhovni boj”, remek djelo Lorenza Scupolija, poznati duhovni klasik koji poučava o strategiji postizavanja duhovne savršenosti sada objavljen u novom, džepnom uvezu.

Na sedmom su mjestu “Misli, anegdote, molitve” Majke Terezije, a na osmom “Kako ćemo ljubiti Isusa Krista” sv. Alfonza Marie de Liguorija., knjiga koja već stoljećima privlači pozornost čitatelja. Na devetom mjestu nalazi se ilustrirana knjiga za najmlađe “Anđeli – naši čuvari” iz niza slagalica “Biblijske priče”, a na desetom “Velika katolička pjesmarica”, koja je pogodna kako za župe i crkvene zborove i molitvene zajednice tako i za obiteljsku uporabu.