Nova knjiga “Duhovnost posta” otkriva bit drevne kršćanske prakse

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila knjigu “Duhovnost posta” Charlesa M. Murphya, vrlo prikladnu za korizmeno vrijeme.

Verbum

Post je, uz molitvu i djela milosrđa, jedan od triju stupova kršćanske pobožnosti, te kao takav ima nezamjenjivu ulogu u duhovnom životu. Na žalost, danas se ili prikazuje potpuno negativno ili se obezvrjeđuje svođenjem na običnu dijetu i puko sredstvo očuvanja tjelesnoga zdravlja. Charles M. Murphy u knjizi “Duhovnost posta”, iznova otkriva duboki smisao i blagotvornost drevne duhovne prakse posta, stavljajući tako pred čitatelja riznicu istinske mudrosti. Crpeći svoje uvide iz djela ključnih kršćanskih pisaca – od Augustina do suvremenih duhovnih autora – Murphy u ovoj knjizi upućuje čitatelja kako kroz post izgraditi dublji odnos sa Stvoriteljem, te sklad duha i tijela.

“Duhovnost posta” na vrlo prikladan način suvremenom čitatelju približava ovo nenadomjestivo sredstvo duhovnoga rasta, u skladu sa željom pape Benedikta XVI., koji je istaknuo da se vrijednost i značenje posta treba “iznova otkriti i potaknuti u našem vremenu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mons. Charles M. Murphy bivši je dekan i rektor Papinskoga sjevernoameričkog zavoda u Vatikanu i sadašnji pročelnik Službe stalnoga đakonata za biskupiju Portland, Maine.
Autor je nekoliko znanstvenih članaka i knjiga, uključujući i vrlo poznatu knjigu Pripadati Bogu. Bio je član uredničke skupine koja je pod vodstvom kardinala Ratzingera (sadašnjega pape Benedikta XVI.) radila na izradi Katekizma Katoličke Crkve.

O knjizi možete više saznati ovdje, a možete je i prelistati.

Bitno.net


Objavljeno: 24. veljače 2012.

Možda vam se svidi