Postoji li život poslije smrti? Kako to možemo znati ako se nitko nije vratio da nam kaže? Ipak, postoje oni koji su, barem se tako čini, već krenuli u zagrobni život i vratili se u ovaj ovozemni. I više se ne boje smrti! Njihova svjedočanstva su poput pukotine kroz koju nada prodire u svijet.

život poslije smrti

Fenomen umiranja pred svakog čovjeka stavlja pitanja: Postoji li život poslije smrti? Kako to možemo znati ako se nitko nije vratio da nam kaže? Knjiga “Kad mi je duša napustila tijelo” koju je upravo objavila nakladna kuća Verbum, donosi svjedočanstva koja će biti zanimljiva svima koji se bore sa zagonetkom smrti. Iskusan liječnik i znanstvenik Patrick Theillier sabrao je u knjizi iskustva onih koji su, bar tako izgleda, već krenuli u zagrobni život i vratili se u ovaj ovozemni. Radi se o ljudima koje su iskusili stanje kliničke smrti i koji svjedoče da su se tijekom njega našli u nekom drugom svijetu, veličanstvenom i lijepom, svijetu koji su morali napustiti da bi se vratili na Zemlju… Od tada su, izjavljuju, doživjeli preporod: više ne razmišljaju o vlastitom postojanju na isti način, postali su svjesni svetosti života i smatraju smrt kao nešto što je sastavni dio života koji ima svoj nastavak i nakon nje te stoga nemaju straha od smrti.

Ta iskustva ljudi koji su doživjeli tzv. ITS, „iskustvo tik do smrti“, ma kako neobična bila, postala su predmetom ozbiljnih znanstvenih istraživanja. Autor knjige “Kad mi je duša napustila tijelo” dr. Patrick Theillier koji je dugi niz godina radio kao voditelj Ureda za utvrđivanje medicinskih čuda u Lourdesu otkriva u knjizi i što znanost misli o tim iskustvima, i kako ih možemo pomiriti s kršćanskim vjerovanjem. On je cijeli život posvetio proučavanju neobjašnjivih naglih ozdravljenja povezanih s vjerom te je ujedno prikupio mnoštvo svjedočanstava o iskustvima tik do smrti. U ovoj knjizi iznosi niz takvih fascinantnih svjedočanstava stavljajući ih pod svjetlo dosega suvremene znanosti kao i tisućljetne kršćanske tradicije, nudeći tako utemeljenu sintezu vjere i znanosti. Ova iskustva su tako poput pukotine kroz koju nada prodire u svijet i u život svakog čovjeka.

Knjiga “Kad mi je duša napustila tijelo” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net