Prošle godine papa Franjo izazvao je veliku pažnju kada je na vrata svoje sobe postavio natpis “Zabranjeno kukanje”, a sada je napisao i poticajan predgovor istoimenoj knjizi, čiji je autor Salvo Noè Papi svojedobno i darovao spomenuti natpis s popratnim uputama. Knjiga Zabranjeno kukanje iz pera toga poznatog talijanskog psihologa postala je međunarodni bestseler, a sada je dostupna i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum s poticajnim podnaslovom koji odražava bit knjige: “Promijeni nabolje svoj život i život drugih!”

Papa u predgovoru preporučuje knjigu i ističe: “U ovoj knjizi prof. Salvo Noè želi dati obilje poticaja vezanih za suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima kako se ne bi upalo u zamke viktimizma te kako bi se u svakoj protivštini otkrila mogućnost da se iziđe prekaljeniji i s više pouzdanja. To je korisno u našemu vremenu obilježenu tolikom brzinom oko nas i krhkošću u nama.”

Doista, posvuda nailazimo na poteškoće, ali iako je kukanje postalo uobičajeni način naše komunikacije, ono ne rješava probleme. Dapače, onaj tko kuka aktivno pridonosi stvaranju negativnog ozračja koje prožima naše društvo pa su tako čak i obitelji i radne sredine prožete ovom navikom. U takvom ozračju knjiga Zabranjeno kukanje više je nego dobrodošla. Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ona poziva na pozitivan pristup životu, a spoznaje i upute koje nudi mogu svakom pomoći da razvije samopoštovanje i motivaciju kako bi izbjegao upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život.

Stoga za sve one koji traže vedrinu i spokoj koji će im pomoći da se bolje suoče s poteškoćama, knjiga Zabranjeno kukanje korisno je i vrlo praktično štivo. Ona ih može motivirati da u životu aktiviraju više oduševljenja, zahvalnosti i odgovornosti kako bi postigli nutarnju postojanost i poboljšali svoj život i život bližnjih.

Knjiga Zabranjeno kukanje dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Bitno.net