SKAC Palma je u utorak 26. rujna u večernjim satima predstavila novu knjigu iz vlastite naklade – „Koja je tvoja odluka?“.

Brojnim okupljenim gostima vlastita i stručna iskustva vezana uz donošenje odluke predstavili su Katarina Šimić, psihologinja u SKAC Palmi, pater Mislav Skelin, isusovac, duhovnik SKAC Palme i Magisa te promotor duhovnih zvanja u Družbi Isusovoj, Mihovil Skelin, grafički urednik knjige i autor naslovnice te Ante Arambašić i Jakov Petrak, isusovački skolastici koji su se uključili uživo iz Rima. Razgovor je moderirala Mateja Potroško, voditeljica ignacijevskih duhovnih vježbi.

Iz ovog bogatog razgovora, nekoliko je ključnih točaka koje su sudionici naglasili. Prvo je da Bog za svakog od nas želi ono što zapravo i sami u dubini želimo. Stoga je vrlo važno sebi odgovoriti na pitanje „Što ja stvarno želim?“ i promatrati pokrete koji se događaju unutar nas. Kakve emocije izazivaju, donose li mir ili ostavljaju gorak trag? Druga stvar jest da je Bog prisutan u cijelom procesu donošenja odluke, nismo sami i bez obzira na to je li odluka koju donesemo dobra ili ne, Bog je i dalje tu. Također, važno je izložiti se iskustvima koja mogu pomoći u donošenju odluke. Primjerice, dečki koji možda razmišljaju o pozivu mogu otići na vikend „Možda baš Isusovac?“ i kroz rad, razgovore, druženje i molitvu vidjeti što se događa u njima i je li to nešto gdje se možda vide.

Prije završetka predstavljanja sudionici okruglog stola su s posjetiteljima u manjim grupama napravili magis krug kako bi podijelili što im je s ovog događanja ostalo. Većina publike je istaknula da im je vrlo vrijedno bilo čuti tuđa iskustva, ali ignacijevske smjernice i konkretne metode koje pomažu u procesu donošenja odluke, a na vrlo su jednostavan način opisane u ovoj knjizi.

Odluke donosimo svakodnevno. Važno je i u onim malim odlukama birati ono što više vodi Bogu. Ako trebate smjernice i pomoć u tome ili je pred vama neka veća životna odluka – vrlo konkretnu pomoć pronaći ćete u ovoj knjizi. Knjigu „Koja je tvoja odluka?“ možete kupiti u SKAC-u ili naručiti putem maila odnosi@skac.hr.

Foto: SKAC