Nakladna kuća Verbum, u svojoj poznatoj biblioteci Fides, objavila je novo izdanje – knjigu “Uzeti Mariju k sebi” karmelićanskog redovnika i autora brojnih knjiga duhovne tematike, Victora Siona. Desetljećima je bio duhovni učitelj novaka, a sav njegov život bio je obilježen životom i duhovnošću sv. Terezije iz Lisieuxa. Kao izvrstan poznavatelj Terezijine poruke, generacije karmelićana je naučio što u njezinoj školi znači živjeti sinovsko predanje Ocu.

Nakon uspješnica “Živjeti sadašnji trenutak“, u kojoj otkriva tajnu svakodnevne radosti, te “Predanje Bogu“, u kojoj progovara o tome kako pomiriti vlastitu slobodu i težnje sa stvarnim životom, te “Nada grješnika“, u kojoj nas potiče da se usudimo biti voljeni bezuvjetnom Božjom ljubavlju, poznati duhovni pisac Victor Sion u svojoj novoj knjizi “Uzeti Mariju k sebi” zaokružuje jedan put ljudskoga i kršćanskoga ostvarenja koji nas dovodi u Marijinu školu jednostavna i ispunjena života. Marija je, zaista, prva učenica i kršćanka koja je naučila ljubiti Boga u svakodnevici, slijediti Isusa i surađivati s Duhom Svetim te živjeti istinsku radost u jednostavnosti života.

Uzeti Mariju k sebi” posljednji je svezak od četiri knjige istog autora pod zajedničkim naslovom Za duhovni realizam. I ona se, kao i prethodne, odlikuje realističnim prikazom duhovnog života, te je vrlo korisna i primjenjiva u svakodnevnomu životu.

Knjiga “Uzeti Mariju k sebi” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje gdje je možete i prelistati.

Bitno.net