roditeljski kompas

U vremenu koje pred roditelje stavlja sve više odgojnih izazova upravo je objavljena korisna knjiga pod naslovom “Roditeljski kompas” koja sažima znanja i iskustva roditelja o tome kako uspjeti u odgoju svoje djece. Objavljena je u Verbumovoj biblioteci Obiteljsko obogaćivanje, pokrenutoj u suradnji s istoimenom udrugom, koja je već prepoznata kao niz knjiga korisnih za brak i roditeljstvo.

Autor knjige “Roditeljski kompas”, James B. Stenson, povezuje trideset godina rada u obrazovanju s iskustvima roditelja koji su bili uspješni u vodstvu svoje obitelji i koji su ispunili nimalo laku zadaću ‒ ispravno su odgojili svoju djecu.

Kako su u tome uspjeli i zašto su to radili, u fokusu je ove knjige. Kroz poglavlja koja se bave vrlo aktualnim odgojnim temama daju se konkretni savjeti i životni primjeri vezani uz to kako raditi na oblikovanju karaktera, kako u obitelji suzbiti potrošačku kulturu kojom smo okruženi, kako ispravno razumjeti disciplinu i naći mjeru između nje i popustljivosti u odgoju, kako se nositi s negativnim utjecajem masovnih medija itd.

Osim tih praktičnih tema obrađenih u “Roditeljskome kompasu”, knjiga daje duboke i antropološki i psihološki utemeljene uvide o obiteljskom životu i roditeljskom vodstvu, koji će roditeljima pomoći zadržati stratešku viziju roditeljstva istovremeno se fokusirajući na praktične svakodnevne zadaće s kojima se susreće svaka obitelj. “Roditeljski kompas” je uz to i vrlo motivirajući za majke i očeve obitelji da rade zajedno i u istom smjeru, da surađuju s drugim roditeljima da se međusobno podržavaju i ohrabruju, nadilazeći sukobe oko odgojnih pitanja. Knjiga sadrži također i spoznaje i informacije kako pomoći djeci da bolje razumiju važne pojmove poput slobode, odgoja za dobro, lijepo i kulturno, te da razviju kritičko mišljenje i budu selektivni prema medijima.

S tako bogatim sadržajem koji na konkretan i primjenjiv način nudi temeljne postavke roditeljskog vodstva i pruža svevremeni kompas na putu roditeljstva ova knjiga je poput temeljnog priručnika za roditeljstvo, kojem se čitatelji mogu uvijek iznova vraćati.

Knjiga “Roditeljski kompas” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net