Božić – ima li išta poznatije i raširenije po svijetu od slavlja Božića? Taj blagdan je postao globalni fenomen koji je nadišao sve moguće granice, od onih kulturoloških do religioznih, postavši svakome blizak simbol zajedništva i topline obiteljskoga doma. Ipak, ako bolje promislimo, Božić je posve nevjerojatan i izvanredan događaj pun neobičnih i egzotičnih likova. Tu su pastiri i magi, car i despot, neobičan bračni par, neobičan porod, anđeli, i naposljetku, nemoćno dijete koje je istovremeno i Svemogući Bog. Upravo tom neobičnom pričom, koja je srce i temelj božićnog slavlja, bavi se knjiga Radost svijetu, koju je objavila nakladna kuća Verbum. U ovoj jedinstvenoj knjizi autor brojnih bestselera Gozba Jaganjčeva, Razlozi za vjerovanje i Znakovi života, Scott Hahn na uzbudljiv i zanimljiv način stavlja događaj prvoga Božića u novo svjetlo. Oslanjajući se na duboke biblijske uvide on isprepliće povijest, vjeru i život, gradeći jedinstvenu priču o ocu, majci i djetetu, jednostavnoj obitelji što spaja nebo i zemlju, istodobno pažnju posvećujući i svim ostalim božićnim likovima i zgodama.

U ovom djelu koje je i stručno utemeljeno i pristupačno za najširi krug čitatelja Scott Hahn odgovara na ključna pitanja o Isusovu rođenju, analizira iznimno važne svetopisamske odlomke, a prije svega pomaže nam shvatiti zašto rođenje jednoga maloga siromašnog djeteta prije dvije tisuće godina ima moć i danas promijeniti naše živote. To je istaknuto i podnaslovom knjige koji glasi “Kako je Kristov dolazak sve promijenio (i još uvijek mijenja)”. Doista, otkrivajući istovremenu jednostavnost i svakidašnjicu božićne priče knjiga Radost svijetu otkriva i svu njezinu čudesnost i neobičnost, pomažući čitatelju da nanovo otkrije bit Božića i njegovo istinsko značenje. Stoga je ovo izvrsna knjiga za sve one koji traže istinu i ljubav u svojim životima, za sve one koji žele otkriti tajnu radosti darovane svijetu.

Knjiga Radost svijetu dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net