Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 28. rujna na konferenciji za medije predstavila je knjigu Radosni u ljubavi. Na konferenciji su sudjelovali mr. sc. Petar Balta, glavni urednik i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum.

Novu knjigu Radosni u ljubavi, podnaslovljenu kao 120 biblijskih meditacija za bračne parove’, nedavno je objavila nakladnička kuća Verbum. Ovo izdanje s jednostavnim i obogaćujućim biblijskim meditacijama bit će korisno za sve parove koji žele produbiti zajedničko iskustvo molitve i osvježiti svoj duhovni i bračni život.

Svaku od tih nadahnjujućih meditacija, posebno prilagođenih za život u paru, prati ponajprije izdvojeni biblijski liturgijski tekst, odabran od stručnjakinje za bračno savjetovanje Bénédicte Lucereau.

Završetak meditacije uvijek donosi i konkretne korake za napredak u vezi ili pak prijedloge odluka koje mogu pospješiti brak. Teme su vrlo životne i konkretne. Otkrivanje Božje ljubavi i blagoslova za bračni par, izgradnja temelja za skladan brak i rad na bračnoj ljubavi, izazovi života u paru, komunikacija i dijalog, kušnje i krize u životu bračnog para, nošenje s međusobnim slabostima i ograničenjima, problemi neplodnosti, uzajamnog optuživanja, ljubomore, preljuba i bračnih rana samo su neke od tema koje prožimaju ovih 120 meditacija.

S ovakvim konceptom i sadržajem ova knjiga omogućuje bračnim partnerima zajedničko druženje sa Svetim pismom te pomaže u ispunjenju braka zajedničkim duhovnim rastom i razgovorom, pa i onim osjetljivim i neriješenim temama koje pritišću njihovu vezu. Stoga ove meditacije mogu pomoći da se kroz zajedničku molitvu, druženje i razgovor nadiđu sve poteškoće i da bračni partneri spoje svoja srca i umove postavljajući Božju riječ kao temelj snažne, sretne veze.

Autorica Bénédicte Lucereau koja je priredila ovu knjigu, utemeljiteljica je i voditeljica ureda za bračno i obiteljsko savjetovanje Mots Croisés u Parizu, bračna je savjetnica i terapeutkinja za parove i obitelji. Napisala je brojne knjige o bračnome suživotu te drži predavanja o ljubavi, seksualnosti i pozivu muškarca i žene.

Ovu dragocjenu knjigu u prijevodu Lidije Paris možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr, dok više o njoj možete saznati na linku ovdje.