Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila biser duhovne literature, knjigu omiljenog sveca i mističara Padra Pija pod naslovom Riječi nadeOva jedinstvena knjiga donosi 150 meditacija utjehe i ohrabrenja omogućujući svakome da mu Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji ga tješi i ohrabruje.

Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara uz čiju pomoć se u život može pretočiti njegovo poznato geslo: „Moli, nadaj se, ne brini!“. Sve meditacije sabrane u knjizi jednostavne su i kratke tako da ne zahtijevaju mnogo vremena. Osim toga svaka od meditacija obogaćena je citatima iz Svetoga pisma i popratnim poticajnim pitanjem, uz pomoć kojih će čitatelj kroz riječi Padre Pija dobiti odgovore na neka od najdubljih pitanja ljudskoga srca, počevši od jednostavnih upita o duhovnom životu pa sve do vapaja duše koja želi saznati kako se nositi s neuspjesima i kušnjama, kako oprostiti, kako shvatiti smisao patnje itd.

Knjiga Riječi nade Padra Pija pomaže tako oslobađanju od svake tjeskobe i straha, a bit će od velike koristi i onima koji su uznapredovali na duhovnom putu kao i onima koji su njime tek pošli, a kojima Padre Pijo savjetuje: „Imajte strpljenja ustrajati u svetoj vježbi meditacije i zadovoljite se počinjanjem od malih koraka dok ne budete imali noge za trčanje ili – još bolje – krila za let.“

Utješne riječi Padra Pija sabrane u ovoj knjizi pomoći će svima onima koji osjećaju očaj, nesigurnost ili žive u strahu te će im uliti nadu i utjehu. Padre Pijo tako u knjizi potiče: „Živi mirno i ne budi pretjerano zabrinut, jer ako Duh Sveti želi djelovati slobodnije u tebi, treba mu smirenost i spokoj. Sve tjeskobne misli su pogreška jer se nemate razloga bojati. Gospodin djeluje u vama, tako da ne morate ništa učiniti nego ostaviti vrata svoga srca širom otvorena da on može raditi kako želi“.

Knjigu Riječi nade priredila je Eileen Dunn Bertanzetti, a na hrvatski ju je preveo Anđelko Bošnjak. Dostupna je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.