Slika Boga nevidljivoga

Nakladna kuća Verbum, u svojoj biblioteci Hosana Magna, u kojoj objavljuje popularne knjižice molitava i pučkih pobožnosti, upravo je čitateljima učinila dostupnim i novo izdanje – knjižicu “Slika Boga nevidljivoga”, čiji je autor pater Marko Kornelije Glogović, poznati redovnik pavlin i jedan od najgorljivijih promicatelja pobožnosti Božjemu milosrđu.

“Slika Boga nevidljivoga” knjižica je pobožnosti Božjemu milosrđu nadahnuta prvom slikom Milosrdnoga Isusa koja je naslikana još za života svete Faustine Kowalske i čije je nastajanje ona osobno nadzirala. Izvorna se slika danas nalazi u Litvi, u Vilniusu, samostanu sestara Milosrdnoga Isusa, po izričitoj želji duhovnika svete Faustine, blaženika vlč. Sopoćkog.

Kontemplirajući o snazi i dubini milosrđa pred izvornom slikom Milosrdnoga Isusa, p. Glogović u ovoj knjižici čitatelju na duhovno obogaćenje nudi poticajna razmatranja i pobožnosti Božjemu milosrđu.

Knjižica tako osim informacija o povijesti slike sadrži krunicu Božjega milosrđa, devetnicu, septenu, različite druge molitve, izvatke iz “Dnevnika sv. Faustine” kao i praktične duhovne savjete koji su ujedno i važan doprinos vjernicima koji žele još više upoznati Božje milosrđe, život i apostolat svete Faustine ili jednostavno ojačati pouzdanje u Boga.

Posebice je dojmljiva “Molitva u trenucima velike kušnje”, također sadržana u ovoj knjizi, koja će biti od velike koristi svima onima koji se nalaze u raznim životnim poteškoćama, a njih autor posebice ohrabruje poručujući: “Najbolje iskustvo ove čudesne slike prolaziš kad sam imaš slomljeno srce, otvoreno zbog udaraca bližnjih, spušten pogled, rane koje skrivaš i nerado pokazuješ…”

Knjižica pobožnosti “Slika Boga nevidljivoga” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće ju je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Pater Marko Glogović: Zašto sam morao napisati knjigu o izvornoj slici Milosrdnog Isusa i njezinoj prošlosti

Bitno.net