Jedna od najpoznatijih suvremenih hrvatskih duhovnih pjesama, svakako je ona „Da Te samo dotaknem“ kantautorice popularne duhovne glazbe Daniele Sisgoreo-Morsan, koja je mnoge osvojila svojim autentičnim i sugestivnim stihovima.

Zgoda iz Evanđelja o ženi koja se s vjerom dotiče Kristovih haljina i ozdravlja sada je dobila i svoju književnu verziju po naslovom “Mjesto tišine” i to iz pera Tesse Afshar, jedne od najomiljenijih suvremenih autorica popularne književnosti, hrvatskoj publici poznatoj po romanima Biser u pijesku i Polje milosti.

Roman je objavljen je u Verbumovom izdavačkom nizu Populus koji pod sloganom “Popularno. Opuštajuće. Oplemenjujuće.” objavljuje brojne književne uspješnice inspirativne literature.

Mjesto tišine” je čudesna i topla priča o bremenu krivnje, nepraštanja, odbačenosti i dodiru koji sve mijenja. Glavni lik romana je mlada djevojka Eliana. Prije nego što je susrela Krista i krišom “ukrala” ozdravljenje dotičući rub njegove haljine, Eliana je bila shrvana krivnjom. Njezin je mali brat smrtno stradao dok ga je ona čuvala i Eliana otada neprestano nastoji zaslužiti oproštenje marljivo radeći za očevu trgovinu tkaninama i skrbeći se za obitelj. Nakon još jedne velike obiteljske nesreće Eliana postaje jedina odgovorna za obiteljski posao i tada svojim talentom postiže golem uspjeh u poslu, ali nikada i oproštenje za kojim čezne. Njezin se svijet urušava, a ona raskida zaruke s muškarcem kojega voli svim srcem. I tada nastupa neobična bolest koja će Elianu izolirati od svih ljudi i ostaviti je bez ičega i ikoga svoga.

Nijedan joj liječnik ne može pomoći. Njezinim poteškoćama nema kraja. Tada, kada je nestalo svake nade, počele su kružiti glasine o čovjeku koji samim dodirom ozdravlja bolesnike. Nakon toliko godina trpljenja i razočaranja, je li moguće da jedan čovjek može zaliječiti rane njezina tijela i duše?

Majstorskim stilom pripovijedajući tu dirljivu, romantičnu i duboko ljudsku priču, Tessa Afshar je stvorila nadahnjujuće djelo koje neodoljivo privlači čitatelja i svakome pruža poruku da nikada ne treba gubiti nadu, te da kada se sve čini izgubljenim, uvijek postoji Netko koji može zaliječiti sve rane duše i tijela.

Knjiga “Mjesto tišine” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net