Nova Verbumova knjiga “Za pet sati ću vidjeti Isusa” u biblioteci Svjedočanstva pred čitatelje stavlja ispovijest koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću. Ovo potresno svjedočanstvo ubojice Jacquesa Fescha jedna je od najdramatičnijih ispovijesti o obraćenju suvremenoga doba, životna je priča ubojice za kojega je otvoren postupak za proglašenje blaženim. Naslov knjige “Za pet sati ću vidjeti Isusa” preuzet je iz teksta kojim završava njegov osobni dnevnik neposredno prije negoli je nad njim izvršena smrtna presuda.

Jacquesova životna drama započela je nekoliko godina prije toga, 1954. godine kada je pri bezuspješnoj pljački banke ranio više osoba i ubio jednoga policajca. Iste večeri bio je uhićen i od tog trenutka za toga mladog, buntovnog ateista započinje mukotrpan i težak životni put obilježen dramatičnim iskustvom obraćenja svega nekoliko mjeseci nakon uhićenja, koji će završiti tri godine poslije, 1957. godine.

U svojoj zatvorskoj ćeliji, dva mjeseca prije smaknuća, Jacques počinje pisati Dnevnik. Znajući da je osuđen na smrt, opisuje svakodnevni život čovjeka koji iz dana u dan promatra kako mu se bliži posljednja zora, ali se isto tako iz dana u dan približava Bogu. Neposredna blizina strašne smrti, počinjeni zločin te dotadašnji život daleko od Boga daje ovom svjedočanstvu dramatičnu snagu i potresan značaj.

Za 5 sati ću vidjeti Isusa sadrži cjeloviti zatvorski dnevnik Jacquesa Fescha, njegova privatna pisma članovima obitelji i prijateljima koji nam omogućuju da bolje shvatimo Jacquesovu osobu i njegovo dramatično obraćenje. U ovu potresnu knjigu uvrštena su i sjećanja onih koji su svjedočili njegovoj čudesnoj duhovnoj preobrazbi, koja je dovela do toga da je pariški kardinal Lustiger 1993. godine službeno otvorio postupak za njegovo proglašenje blaženim.

Knjiga “Za pet sati ću vidjeti Isusa” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net