NOVO U KNJIŽARAMA

Odlično štivo za korizmu: Sv. Ivan Zlatousti o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu

Svima onim koji su formalno vjernici, a govor o Uskrsnuću im je dalek i čudan ili u Uskrsnuće Kristovo pa ni svoje uopće ne vjeruju ova knjiga može biti putokaz i otvoriti im nove perspektive.

Nakladna kuća Verbum priredila je novo izdanje sv. Ivana Zlatoustog pod nazivom Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu. Riječ je o XIV. svesku Verbumove biblioteke Crkveni oci pod čijim je imenom objedinjena kršćanska literatura prošlih vremena za koju se sa sigurnošću može reći da su neiscrpna riznica duhovnog bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti.

Djelo Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu za temu ima središte kršćanske vjere – Kristovu muku, smrt i Uskrsnuće. Svima onima koji su formalno vjernici, a govor o Uskrsnuću im je dalek i čudan ili u Uskrsnuće Kristovo pa ni svoje uopće ne vjeruju, ova knjiga može biti putokaz i otvoriti im nove perspektive. Sastoji se od devet poglavlja kroz koja sveti Ivan Zlatousti nadahnut vjerom i svetopisamskim tekstovima, izvrsnim govorničkim stilom, bez uvijanja i okolišanja, kao izvrstan poznavatelj ljudske nutrine i životnih problema, potiče svoje vjernike na čvrstu i ustrajnu vjeru u uskrsnuće i zagrobni život, ispovijedajući ujedno vjeru u Kristovo uskrsnuće kao temelj i mjeru svih vjerničkih uvjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sv. Ivan Zlatousti u ovome svesku poput vješta tkalca tka pouku o strpljivosti i nadi usmjerenu čovjeku – kršćaninu, onome koji je pozvan na borbu u neizvjesnostima života, stavljajući mu kao smjerokaz i zalog nade i radosti vrlo izvjesnu činjenicu konačne pobjede nad onim što uništava svakog čovjeka, a to je smrt.

Knjiga Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu u prijevodu Ante Franića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 28. ožujka 2019.

Možda vam se svidi