Nakladna kuća Verbum svoju biblioteku za najmanje obogatila je novim dječjim izdanjem, slikovnicom francuske autorice Benedicte Delelis naslovljenom Životinje pripovijedaju Evanđelje, koju je međunarodno poznati ilustrator Eric Puybaret oplemenio prekrasnim i nježnim ilustracijama.

Ova jedinstvena slikovnica na originalan način približava djeci Evanđelje, donoseći dvanaest dubokih i duhovnih, a istovremeno i duhovitih i toplih priča. U svakoj pojedinoj priči jedna od životinja spomenutih u Evanđeljima na zabavan način pripovijeda o trenutcima u kojima se susrela s Isusom.

Vjerni pas, Brižni vol, Vuk nježan kao janje, Riba u oluji, Gladna lisica, Nestrpljivi vrabac, Izgubljena ovca, Umorna deva, Mama koka, Mladi magarac, Pijetao-vjesnik, Golubičin pjev – nazivi su tih prelijepih maštovitih priča u kojima svaka životinja kroz svoju priču šalje snažnu evanđeosku poruku u čijem je središtu Isus. Na kraju svake priče je i oznaka koja upućuje na prigodni biblijski tekst, što omogućava da se pojedina priča iz bližega promotri i smjesti u stvarni evanđeoski kontekst.

Ovo lijepo opremljeno izdanje u tvrdom uvezu svojim privlačnim sadržajem i ilustracijama potaknut će dječju maštu kao i znatiželju za otkrivanje i ostalih evanđeoskih zgoda. 

Knjiga Životinje pripovijedaju Evanđelje u prijevodu Katarine Gugić dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net