U svom nizu dječjih izdanja nakladnička kuća Verbum upravo je objavila tri vjerske slikovnice za najmlađi uzrast: Oče naš, Zdravo, Marijo i Anđele, čuvaru mili. Ova prekrasno ilustrirana nova izdanja omiljenih klasičnih molitava za djecu, popraćena su i prigodnim i za djecu lako pamtljivim stihovima koji će im još više približiti dubinu i ljepotu ovih molitava.

Slikovnica Oče naš približava djeci molitvu koju je kršćane naučio moliti sam Isus. Obzirom da se ova molitva djeci ponekad čini predugačkom i teškom, zahvaljujući ovoj slikovnici i njezinim stihovima djeca će molitvu Očenaš lako usvojiti i zavoljeti je te će doživjeti Boga kao dobroga Oca koji brine za sve nas. Autorica stihova u slikovnici je Berta Golob, a slikovnicu je ilustrirala Daša Simčić.

Slikovnica Zdravo, Marijo pomaže djeci da otkriju ljepotu i dubine molitve Zdravo, Marijo te da po slikama i dodatnim popratnim stihovima upoznaju  Majku Božju kao onu koja je uvijek uz njih, od kolijevke do starosti, koja ih tješi, hrabri i pomaže u prevladavanju poteškoća. Autorica stihova u slikovnici je Barbara Kastelec, a slikovnicu je ilustrirala Paola Bertolini Grudina.

Slikovnica Anđele, čuvaru mili donosi riječi ove popularne i djeci omiljene molitve popraćene stihovima koji će im brzo uči u uho. Molitva anđelu čuvaru, vjernu pratitelju otjerat će svaki njihov strah i uliti u njih pouzdanje u Božju blizinu i dati im miran i čvrst san. Autorica stihova u slikovnici je Dragica Šteh, a slikovnicu je ilustrirala Kristina Krhin.

Slikovnice su prikladne kako za one najmanje koji tek uče prve riječi, tako i za sve ostale uzraste djece vrtićke dobi, a privlačne ilustracije popraćene pamtljivim stihovima razveselit će i djecu prvih razreda osnovne škole koji već i sami mogu čitati stihove i pamtiti ih.

Slikovnice Oče naš, Zdravo, Marijo i Anđele, čuvaru mili dostupne su u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr.

Bitno.net