Nakladna kuća Verbum upravo je objavila svoje novo izdanje, Kuharicu sestre Nikoline koja sadrži jedinstvene recepte časne sestre Nikoline, a sabire dugu samostansku kulinarsku tradiciju, stoljetno umijeće časnih sestara kao i dugogodišnje kulinarsko iskustvo sestre Nikoline. 

Kuharica sestre Nikoline s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata nastalih iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline Rop tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života, istodobno je i tradicionalna i moderna. Tradicionalna jer je nastala na temelju brojnih prokušanih recepata koje su godinama pripremale časne sestre, a moderna jer je te recepte sestra Nikolina osmislila u novom ruhu, istovremeno uvrstivši i sva dostignuća i spoznaje suvremenoga kuharstva i dijetetike kako bi ponudila moderne, zdrave i ukusne recepte. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pripravljenim od lako dostupnih namirnica pomoći suvremenim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva. 

U ovoj jedinstvenoj kuharici početnici će naći jednostavno i detaljno objašnjene recepte, a iskusni kuhari i kuharice nova nadahnuća za svoj svakodnevni ili blagdanski stol.  Kuharica sestre Nikoline tako na svojih 430 stranica bogatih fotografijama donosi mnoštvo recepata za raznovrsne juhe, jednostavnu i brzu izradu domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojne priloge, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruha i peciva, hranu i savjete za dojenče, konzerviranje, zamrzavanje, sušenje i kiseljenje itd. Sestra Nikolina svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen te bez teškoća vodi od ideje do ukusnoga i mirisnog jela.

Knjiga Kuharica sestre Nikoline dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Bitno.net