Bol i tuga dolaze u život svakoga čovjeka, ali samo neki dožive istinsku tragediju. Možda je riječ o iznenadnoj, neočekivanoj tragediji strašnih razmjera, primjerice o smrti djeteta. Možda je riječ o prirodnoj katastrofi, iznenadnoj teškoj bolesti ili o strašnoj tragediji koju su uzrokovale ljudska podlost i zloća. Knjiga Božje suze, koju je upravo objavila nakladnička kuća Verbum, govori kako se nositi s tim teškim trenutcima, kako krenuti dalje usprkos velikoj tuzi ili tragediji. Napisao ju je poznati psiholog i duhovni pisac o. Benedict J. Groeschel, a bit će od velike koristi i onima koji su doživjeli veliku životnu bol, kao i njihovim najbližima, tako da mogu zajedno s njima proći to razdoblje tuge.

Pišući iz vlastitoga duhovnog i životnog iskustva o. Benedict u knjizi Božje suze govori o različitim vrstama ljudskih tragedija i o tome kako one u čovjeku bude pitanja i sumnje u Božju providnost, u Božju dobrotu i milosrđe. Polazeći od tih pitanja on u svjetlu Kristove muke i smrti upućuje na to kako i u najvećoj tragediji krenuti stazom sve do podnožja križa i tamo pronaći odgovore na otajstvo trpljenja i zla. Kao posebno obogaćenje knjizi su pridodane i snažne molitve u trenutcima teških bolesti, tragedije i žalosti.

Ova dirljiva knjiga koja proizlazi iz osobnoga iskustva o. Groeschela nakon strašne tragedije koju je proživio, kao i iz uvida koje je stekao kao stručnjak psiholog i duhovnik, mnogima će biti potpora, utjeha i vodič u teškim životnim trenutcima.

Knjiga Božje suze dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net