Za sve ljubitelje dobrih romana ovo je odlična preporuka: napeto štivo o borbi dobra i zla, o sv. Jurju i zmaju kojega svatko od nas treba pobijediti.

Nakladnička kuća Verbum objavila je novu, neodoljivu pustolovinu za mlade, roman o sv. Jurju za kojim će i stariji čitatelji rado posegnuti. Roman pod naslovom Jurijan: Mač i zmaj napeto je štivo o borbi dobra i zla, o sv. Jurju i zmaju kojega svatko od nas treba pobijediti u svom životu.

Vodeći čitatelja natrag u povijest, u vrijeme vladavine cara Dioklecijana i krvavog progona koji pohara cijelo Rimsko Carstvo, roman u središte stavlja lik sedamnaestogodišnjeg junaka Jurijana. Boreći se kako svoju obitelj zadržati na životu nakon očeve smrti, ne zanima se previše za nijednu religiju, pa ni kršćanstvo. Jurijan vjeruje da nijedna pobožnost – pa ni pobožnost Kristu – jednostavno nije praktična. No kada se okrutan neprijatelj okomi na njegovu obitelj, Jurijan je prisiljen donijeti odluku: hoće li nastojati postići vojničku slavu o kojoj je oduvijek sanjao ili će sve žrtvovati da stane u obranu vjere? Na drugom kraju Carstva mlada svećenica Sabra štiti svoj narod od gnjeva drevnoga boga kojemu služi. No, iako mu prinosi zastrašujuće krvne žrtve koje on zahtijeva, njezine snove pohode slike uništenja i razaranja. Dok čitav njezin grad obuzima sumnja, Sabra mora otkriti tajnu prinosa žrtava prije nego što sve što voli bude uništeno. Dok svijet oko njih gutaju sumnja i mržnja, životni put Jurijana i Sabre neočekivano će ispreplesti tajanstveno proročanstvo zbog kojeg će se uputiti u borbu protiv zla koje nadilazi sve što su mogli zamisliti.

Čast, odanost, hrabrost i ljubav isprepliću se u ovom uzbudljivom romanu punom neočekivanih obrata, političkih intriga i spletki zla. Svojim vještim perom Taylor Marshall zorno dočarava život sv. Jurja, jednog od omiljenih svetaca kršćanskoga svijeta, pobuđujući maštu i osjećaje svakog čitatelja.

Knjiga Jurijan: Mač i zmaj dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net