fatimska tajna

U svibnju ove godine svečano će se proslaviti stogodišnjica ukazanja u Fatimi, a u to čuveno svetište, mjesto Gospina ukazanja, osobno će hodočasti i slaviti svečanu svetu misu i papa Franjo koji će tom prigodom proglasiti svetim dvoje vidioca iz Fatime – Franju i Jacintu.

Povodom ove velike godišnjice, naklada kuća Verbum je objavila posebnu knjigu Fatima – cijela istina koja sadrži vrlo pregledne i cjelovite informacije o ukazanjima u Fatimi. Iako nema vjernika koji nije čuo za Gospu Fatimsku i za Gospina ukazanja trojici malih pastira u Portugalu, ipak svega maleni broj ljudi zna što se točno dogodilo u Fatimi, koje su bile Gospine riječi, i o čemu je točno riječ u “fatimskoj tajni”. Još više je nepoznanica oko toga je li fatimska tajna doista do kraja obznanjena i dovršena ili se proroštva iz Fatime odnose na vrijeme u kojem živimo i neposrednu budućnost koja je pred nama, kao što je dao naslutiti i papa Benedikt XVI. kada je u Fatimi poručio: „Bio bi u zabludi onaj tko bi pomislio da je proročko poslanje Fatime dovršeno.“

O svemu tome u knjizi Fatima – cijela istina sustavno progovara ugledni vatikanist i autor više vjerskih bestselera Saverio Gaeta, koji u ovom vrlo zanimljivom djelu donosi cjelovit i iscrpan pregled događanja u Fatimi, njegove stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi, informacije o vidiocima, detaljne opise sva tri dijela tajne, posvetu Bezgrješnomu Srcu Marijinu, kao i pobožnosti koje je preporučila Gospa od Krunice. Novinarskom objektivnošću Saverio Gaeta iznosi i sve činjenice vezane za ukazanja, kao i mišljenja o Fatimi svih papa, od Benedikta XV. do aktualnoga pape Franje, koji je vrlo znakovito posvetio svoj pontifikat Bezgrješnomu Srcu Marijinu. Gaeta se u posebnom dijelu knjige bavi u posljednje vrijeme potaknutim pitanjima je li Gospina poruka objavljena u cijelosti, dajući tako cjelovitu sliku koja pomaže rasvijetliti sumnje te razjašnjava intrigantne i nejasne dijelove poruke.

Sveti Ivan Pavao II. jednom je istaknuo da je među svim znakovima vremena dvadesetog stoljeća, Fatima jedan od najvećih, a ova izvanredna knjiga na nov i izvanredan način osvjetljava ovaj epohalni događaj koji je obilježio i promijenio povijest Crkve i cijeloga svijeta.

Knjiga Fatima – cijela istina dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net