Božja riječ nas potiče da podignemo i odgajamo djecu tako da im srca prionu uz Gospodina i da tako idu ispravnim putem. Tako biblijska knjiga Izreka kaže: “Upućuj dijete prema njegovu putu, pa kad i ostari, neće odstupiti od njega.” Stoga je važno da kao roditelji, bake, djedovi ili odgojitelji pomognemo djeci da uče i razumiju Božja obećanja i Njegov savez s ljudima. Ako u srce od malih nogu usade najvažnije biblijske poruke i pouke sadržane u ključnim citatima iz Svetog pisma, sigurno će imati jasan svjetionik tijekom cijelog života. U svom nizu vjerskih izdanja namijenjenih djeci nakladna kuća Verbum upravo je objavila još jednu izvrsnu knjigu za najmlađe, naslovljenu Biblija. Ključne poruke i pouke koja je odlično sredstvo da djeca usvoje mudre biblijske pouke.

Različita od drugih biblijskih izdanja za djecu, ova knjiga je posebno osmišljena kako bi pomogla u pamćenju Svetoga pisma te će uz nju djeca kroz privlačnu aktivnost lako zapamtiti 22 ključna biblijska citata, nadahnjujući se istovremeno poznatim biblijskim pričama koje prate i objašnjavaju svaku ključnu poruku. Stvaranju jasnih i pamtljivih mentalnih slika pomažu i privlačne ilustracije poznatoga autora Fabiana Fiorina koje prate tekst knjige.

Biblija. Ključne poruke i pouke koristi izvorni biblijski tekst tako da će se djeca od malih nogu moći približiti Svetom pismu u njegovu izvornom obliku. Družeći se s ovom knjigom djeca će ne samo naučiti ključne biblijske citate nego će proniknuti u njihovo značenje, a usvojena biblijska mudrost dat će im životni smisao i pouzdanje. Djeci će se zagrijati srca za Sveto pismo i Božju ljubav, a ključni redci postat će njihova draga svojina koja će ih pratiti na životnom putu. Ne možemo, naime, uvijek biti s našom djecom, ali ako za prijatelja imaju Božju Riječ i ako ona prebiva u njima, to će im biti najbolji savjetnik u dvojbama i zaštitnik u poteškoćama.

Izrađena u kvalitetnom tvrdom uvezu na 96 stranica i objavljena u manje od godinu dana u preko 40 zemalja, Biblija. Ključne poruke i pouke svojim sadržajem i koncepcijom bit će odlično sredstvo za druženje i učenje u obiteljima, župama, vjeronaučnim skupinama itd.

Ovo novo Verbumovo izdanje dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njemu više saznati na linku ovdje.

Bitno.net