U ovoj jedinstvenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša, omogućujući da ona postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti.

Oče naš, papa Franjo

Nepune dvije godine nakon objavljivanja knjige Božje je ime Milosrđe vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana i izdavačka kuća Rizzoli objavljuju novu jedinstvenu knjigu pape Franje pod naslovom Oče naš, u kojoj Papa tumači riječi i smisao najdraže kršćanske molitve koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike.

Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj dobroj suradnji s Vatikanskom izdavačkom kućom i Rizzolijem, već pri samom začetku ovog pothvata u njega je uključena i izdavačka kuća Verbum, kojoj je povjereno objavljivanje hrvatskoga izdanja. To je omogućilo da se prijevod na hrvatski jezik odvija istodobno s pripremama za objavljivanje talijanskog izdanja tako da će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će ova nova Papina knjiga u knjižarama biti dostupna istodobno kada i u Italiji – 23. studenoga 2017.

U ovoj dragocjenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Ovaj otvoren i prisan razgovor te brojna konkretna pitanja upućena Papi omogućuju svima dublji pogled na dobro poznatu molitvu te njezino sveobuhvatno razumijevanje i primjenu na svakodnevicu svakog čovjeka. Tumačeći pažljivo i redak po redak molitvu Očenaša papa Franjo povezuje pojedine zazive molitve sa stvarnim životom te iznosi brojne zgode koje je doživio kao svećenik i kardinal u Buenos Airesu, ali ujedno iznoseći i nemire i nade muškaraca i žena današnjice. Sve to ovu knjigu čini vrlo životnom i korisnom svim ljudima budući da ona omogućava da Isusova molitva Očenaš postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti.

Osim istodobne objave talijanskog i hrvatskog izdanja 23. studenoga, uskoro nakon toga uslijedit će objavljivanje i u mnogim drugim zemljama, a očekuje se da će knjiga Oče naš ponoviti uspjeh Papine knjige Božje je ime Milosrđe, koja je postala međunarodni bestseler prodan u milijunima primjeraka i čije je hrvatsko izdanje doseglo nakladu od 20.000 primjeraka.

Knjigu Oče naš već sada možete naručiti preko web knjižare verbum.hr, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.

Bitno.net