Nakladna kuća Verbum, u svojoj biblioteci Populus poznatoj po popularnim literarnim djelima za široku publiku, objavila je novo izdanje – Buđenje gospođice Prim, roman prvijenac španjolske novinarke i nove književne zvijezde Natalie Sanmartin Fenollere.

Rijetko koje suvremeno literarno djelo odiše istovremeno profinjenim književnim stilom, izraženom erudicijom i privlačnošću za najširi krug čitatelja kao što je to roman Buđenje gospođice Prim koji su odlično prihvatili i književni kritičari i publika te je odmah postao izdavački hit u Španjolskoj, a potom i međunarodni bestseler objavljen na mnogim svjetskim jezicima.

Glavni lik romana Prudencia Prim inteligentna je i uspješna mlada žena. Iznimno dobro poznaje književnost, a ime joj krasi više od jedne akademske titule. U idilično mjestašce San Ireneo de Arnois je došla prihvativši posao privatne knjižničarke. Njezin poslodavac, intelektualac, ljubitelj je knjiga uvijek spreman na kritiku i pomalo bezobziran, no unatoč tome iznimno privlačan i šarmantan muškarac. A takvi su i njezini susjedi: šarmantni i ujedno ekscentrični gotovo u jednakoj mjeri i nadasve odlučni da očuvaju svoj životni stil i odupru se utjecajima “modernoga” svijeta koji ih okružuje. Prudencia se nadala da će u San Ireneu pronaći prijatelje, ali nije očekivala buđenje ljubavi. Njezini pogledi na život i njezini osjećaji stavljeni su pred izazove što je dovodi do nenadanih otkrića i krupnih životnih odluka.

Buđenje gospođice Prim je privlačna knjiga koja pomiruje razum i osjećaje, priča o ljubavi, književnosti, smislu života i potrazi za istinskom srećom. Ne čudi stoga što ju je svjetski poznati magazin Elle u pohvalnom članku opisao  riječima: “Suptilna, osebujna i nadahnjujuća priča koja će vam taknuti srce i otvoriti ga za ljepotu malih stvari u životu.”

Knjiga Buđenje gospođice Prim dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje gdje je možete i prelistati.

Bitno.net