9 mjeseci s Bogom

Postoje brojne knjige koje se bave pripravom za rođenje djeteta, ali one uglavnom ne vode računa o duhovnoj dimenziji. Stoga će na pažnju mnogih obitelji sigurno naići knjiga 9 mjeseci s Bogom koja je poput pouzdana i poticajna duhovnog pratitelja roditeljima dok iščekuju rođenje djeteta.

U ovoj knjizi koju je objavila nakladna kuća Verbum, autorica Éline Landon zapisala je majčinska promišljanja, sabrala nježne odlomke iz Svetoga pisma i obogatila ih meditacijama kako bi majkama pomogla duhovno proživjeti svaki mjesec trudnoće u skladu s Božjim planom ljubavi. Nije zaboravljen ni otac; i njemu će ova knjiga pomoći pratiti svoje dijete sve do dana kada će ga primiti u svoje naručje.

Svako poglavlje knjige sadrži temu povezanu s trudnoćom zajedno s biblijskim tekstom, meditativnim komentarom toga teksta, prijedlogom kako produbiti to promišljanje te molitvom. Knjiga 9 mjeseci s Bogom čita se iz mjeseca u mjesec, pružajući prigodu za duboko i radosno proživljavanje otajstva trudnoće. Kako se rođenje djeteta bude približavalo, tako se roditelji mogu vraćati na ove poticajne stranice kako bi osvježili dušu, ojačali svoju vjeru i kako bi ih nadahnuli primjeri mnogih parova iz Svetoga pisma koji su očekivali dijete. Također, među koricama ove knjige nalaze se i meditacije prigodne za različite trenutke i osjećaje koji se pojavljuju – ponekad i vrlo burno – u danima trudnoće.

Ova će prekrasna knjiga otvoriti oči i srce prema djetetovoj prisutnosti i prema Božjoj beskrajnoj ljubavi s kojom se On brine za one koji se u njega uzdaju.

Knjiga 9 mjeseci s Bogom u prijevodu Ivane Šojat dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Bitno.net