Veliki humanitarni koncert „Srce za Ugandu“ okupit će 2. veljače 2024. godine u Splitu, u Velikoj dvorani Gripe brojne poznate izvođače duhovne glazbe, a sve sa svrhom prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju nove misije u Ugandi. Na koncertu će nastupiti neka od najpoznatijih imena duhovne glazbe u Hrvatskoj poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, sestara Ramljak i zbora Mihovil. Nagovor će predvoditi don Ivan Zovko, a kao poseban gost, koncertu će se pridružiti i Dražen Zečić.

„Srce za Ugandu koncert je koji će nas ujediniti u zajedništvu za one koji su među nama najpotrebniji. To je koncert na kojem ćemo darujući drugom i sami  primiti. Samo zajedno možemo činiti velike stvari. Vjerujem da je ‘Srce za Ugandu’ upravo to – pomoć djeci u Ugandi, zajedništvo u dobroti, pjesmi i slavljenju Boga, a onda ni Njegov blagoslov neće izostati“, istaknuo je don Ivan Zovko ususret koncertu „Srce za Ugandu“.

Važno je naglasiti da je koncert u potpunosti humanitarnog karaktera te sav prihod od koncerta ide isključivo za potrebe izgradnje nove misije u Ugandi, točnije u regiji Karamoja. Sveukupno stanovništvo Karamoje procjenjuje se na oko 1,2 milijuna ljudi. To je područje koje je izrazito sušno, površinom veliko otprilike kao pola Hrvatske. Tek 15% djece ide u školu, a samo 45% djece dobiva jedan obrok dnevno. Upravo na tom području, misionar don Jakoslav Banić započinje izgradnju misije Gospe Fatimske, koja uključuje pastoralno-edukacijski centar za djecu i mlade, crkvu, utočište za najsiromašnije, osnovnu školu, dječji vrtić i poljoprivredno dobro. Otvaranje ove nove misije u Ugandi lokalnom će stanovništvu biti  sigurnost za bolje sutra.

Foto: arhiva don Jakoslav Banić

Organizator koncerta je župa Gospe Fatimske iz Splita, a u svim organizacijskim aktivnostima sudjeluju brojni volonteri.

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe „Srce za Ugandu“ bit će večer zajedništva, molitve, slavljenja i dobrote, a sve s plemenitom svrhom izgradnje misije u Ugandi!

Ulaznice za koncert u pretprodaji se mogu kupiti u sustavu Adriaticket, u Župi Gospe Fatimske u Splitu, sakralnoj radnji Sveta Klara i Tisak media centru u City Centru One Split.

Oni koji su spriječeni prisustvovati koncertu, ovaj projekt mogu podržati donacijom skenirajući kod koji se nalazi na plakatu za koncert ili uplatom na račun:

Banka: OTP banka d.d.
Broj računa: HR7224070001100569099
Šifra namjene: CHAR
Poziv na broj : HR99
Opis plaćanja: Donacija Srce za Ugandu
BIC (Swift) kôd: OTPVHR2X

Vlasnik računa: Župa Prečistoga Srca Marijina (Gospa Fatimska) Blatine 8,21000 Split