Na Super Bowlu je u nedjelju prikazan prvi trailer za seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći” u trajanju od jedne minute.

Ono što se zasad zna jest da će serija imati pet sezona, a s emitiranjem bi trebala započeti 2. rujna. Ukupni trošak izrade procjenjuje se na vrtoglavih milijardu dolara.

Radnja dugo iščekivane serije odvija se tisućama godina prije događaja u “Hobitu” ili pak trilogiji “Gospodaru prstenova” u vremenu kada su prstenovi nastajali.

J.R.R. Tolkien nikada nije krio da je njegovo remek-djelo nastalo pod utjecajem katoličkog nadahnuća kazavši i eksplicitno da je njegovo djelo ˝u osnovi vjersko i katoličko djelo˝, a bilo bi nemoguće prebrojati sve članke koji su napisani na temu katoličkih elemenata u Gospodaru prstenova.

Bojazan pred najavom Amazonove serije izazivala su kako visoko postavljena očekivanja nakon filmova koje je režirao Peter Jackson tako i zbog straha zbog neprimjerenih scena koje bi se mogle pojaviti u seriji.

Upravo zbog ove druge bojazni Facebook stranica Catholic Memes prije dvije godine pokrenula je peticiju pod naslovom „Držite golotinju podalje od serije Gospodar prstenova“ koja je prikupila oko 55000 potpisa.

Čini se da su pritisci urodili plodom budući da je serija dobila oznaku prikladnosti za djecu od 14 godina nadalje, dok je u nedavnom razgovoru za Vanity Fair kreator serije Patrick McKay kazao kako će novi Gospodar prstenova biti prikladan za gledanje u obitelji.

Kako je kazao McKay, cilj je bio „napraviti seriju za sve, za djecu koja imaju 11, 12 i 13 godina, iako bi ponekad mogli poželjeti prekriti oči dekom ako bude previše strašno“.

„Razgovarali smo o tonu u Tolkienovim knjigama. Materijal je ponekad zastrašujuć, ponekad vrlo intenzivan, ponekad prilično politički, ponekad prilično sofisticiran, ali je istovremeno topao, ohrabrujuć i optimističan. Govori o prijateljstvu i bratstvu te nadvladavanju velike tame“, rekao je McKay.