Jedna od najdugovječnijih emisija na Laudato TV-u ulazi u novu sezonu koja donosi osvježenja. Gledatelji će imati prilike slušati zlatne savjete sestre Ljubice Kovač iz Posušja, koja već desetljećima svojim preporukama i prirodnim biljnim pripravcima pomaže mnogim ljudima u različitim zdravstvenim tegobama. Poznata ‘ljekaruša’ godinama nesebično pomaže onima koji joj se obrate. Njezino poslanje za brigu o zdravlju počelo je s brigom o vlastitim roditeljima kojima je pomogla svojom skrbi, čajevima, domaćom hranom i odlascima u crkvu. Nakon što joj je prišla jedna majka s molbom za pomoć i njezinom djetetu, časnoj sestri Ljubici ne prestaju prilaziti oni koji su u potrebi.

Sestra Ljubica koristi se stotinama ljekovitih biljaka od kojih priprema tinkture, čajeve, meleme koje je sama osmislila i koji nikome, tvrdi, nisu naškodili, a mnogima su pomogli. Svoje iskustvo i znanje zapisala je u dvije knjige ‘Ljekovito bilje – dar iz Božje ruke’ i u novoj nedavno izdanoj ‘Biljne terapije i recepti’. Uz blagodati prirode s. Ljubica svakome preporučuje molitvu i ističe kako su duhovno i tjelesno zdravlje, život, ljudi i bilje dar od Boga koji treba čuvati.

Mudrost s. Ljubice od sada ćemo moći slušati i gledati na Laudato TV-u gdje će u prvoj emisiji savjetovati što je dobro za želudac, što se sve događa u organizmu kada je želudac visoko te koje sve zdravstvene tegobe mogu biti povezane s time. U idućim nastavcima objasnit će kako se nositi s kožnim bolestima, tegobama mokraćnog sustava te poteškoćama sa zglobovima i kostima. ‘Zlatni savjeti’ su na rasporedu svake druge subote u 15.15 h na Laudato TV-u.