Božićni specijal

Obiteljska televizija Laudato TV prirodno tijekom blagdana okuplja veći broj gledatelja za koje ponovno priprema božićni specijal. U blagdanski studio ušetat će tako niz dragih i poznatih gostiju među kojima i Marija Husar koja će u razgovoru s urednicom Mirnom Sigetić otvoriti spomenar i zapjevati uz glasovir. Glazbeni dio uz razgovor s urednicom Tanjom Maleš imat će i klapa Sv. Juraj HRM-a koja će pjevati tradicionalne božićne pjesme u klapskoj izvedbi. Rafael Dropulić Rafo saznat će kako svećenici provode Božić. Znamo sve o hitnim službama koje rade kada smo svi ostali u slavljeničkom okruženju, a sada i to kako svećenici slave ovaj obiteljski blagdan kada nakon bogoslužja vjernici odu na obiteljska slavlja. Kako je to slaviti Božić u obitelji s osmero djece, saznat ćemo u dijelu u kojemu urednica i voditeljica Diana Tikvić ugošćuje mladu deseteročlanu obitelj Hadžić. Što nam donose legendarni likovi u novoj sezoni humoristične emisije ‘Božanstvena komedija’ ispitat će voditeljica Zrinka Glavaš. Zlatne savjete vezane uz prirodu, zdravlje i Božić prenijet će nam fra Juro Marčinković koji u društvu urednice emisije Kristine Pasarić sa širokih terena Lijepe Naše stiže u studio. Sve što vas očekuje na Stadionu Maksimir na najvećem duhovno-glazbenom spektaklu Progledaj srcem 2022. objasnit će organizatori koncerta. U studiju će se voditelju koncerta Marinu Perišu pridružiti glavna urednica Laudata Ksenija Abramović, glazbeni producent i skladatelj Goran Kovačić te sestre Palić. O kretanjima suvremene duhovne glazbe saznat ćemo s terena u Međugorju kamo odlazi naša ekipa razgovarati i pjevati s najtraženijim autorima protekle godine fra Marinom Karačićem i Lucijom Zovko. Između segmenata specijala vidjet ćemo aktualne priče iz dopisništava s kadrovima božićnog ozračja iz hrvatskih gradova, opustiti se uz prigodne glazbene spotove, recepte iz emisije ‘Kuhinja sv. Hildegarde’ te vidjeti blagdansku atmosferu u prostorima obiteljske televizije Laudato.

 

Božanstvena komedija

Božanstveni momci (sada već poneki muževi i muškarci) otvaraju novu sezonu svoje Božanstvene komedije na Badnjak. Odmah idu u glavu i pripremaju iznenađenje, ali i mnogo mnogo smijeha kroz koji ćemo nešto i naučiti. Jer na zabavu s njima jesmo naučili! Tema božićne emisije je ‘Mirotvorci’ i govori o potrebi za pomirenjem među ljudima, o nužnosti zacjeljivanja rana u društvu i prevladavanju podjela. Gosti su fra Ante Vučković i Ljubica Duspara.

Svi za stol

U zemlji u kojoj dominira kvaliteta namirnica vrhunsku gastronomiju selimo u domaće kuhinje, a fine dining za obiteljski stol. Nova kulinarska emisija na TV sceni u kojoj priznati chef Hrvoje Kroflin, voditelj ponajboljeg hrvatskog restorana ManO2, poznate okuse pakira u novo ruho. Uz Karmelu Vukov-Colić, sommeliera Gabrijela Marića i poznate goste iz javnog života emisija objedinjuje pripremu, serviranje i druženje. Samo mi pozivamo: svi za stol! U božićnim emisijama chef Kroflin je spremio blagdanski objed, a u goste na Badnjak stižu Ivana Husar Mlinac i Goran Kovačić te na Božić Željko Krušlin Kruška.

Premijere filmova

Tri kralja, (We Three Kings), SAD, 2020.

Scenarij i režija: Joseph Graber, Stacie Graber

Glume: Rebecca St. James, Michael W. Smith, Nise Davies

Amy, Catherine, i Charles Fay jedva čekaju dolazak svog ujaka za Božić. To je prva godina otkako im je mama preminula i djeca zajednički nastoje ispuniti prazninu. Odluče postaviti božićnu predstavu u crkvi. Uz pomoć ujaka Henryja i njegove pjesme ‘Tri kralja’ priredba ostvari uspjeh u zajednici, a djeca nauče sve o Isusu i darovima koja su mu donijela tri mudraca.

Dar Božića, (The Gift of Christmas), SAD, 2020.

Redatelj: Tom Whitus

Glume: Bruce Davison, Dee Wallace, Jenn Gotzen

Božićno je vrijeme u domu Georgea i Denise Barnett u Kentuckyju. Ukrasi su postavljeni i djeca su nasmijana, ali nije sve u redu. George je zabrinut za svog prijatelja Dona Forda koji ima problema s kćeri, a voditeljica crkvenog zbora Denise brine oko koncerta kojeg organizira na Badnjak. Dodatno, Georgeov brat gitarist Allen nije ispunio obećanje da će se vratiti iz Los Angelesa. S obzirom da Donova kći Celia pokušava ostvariti glumačku karijeru u Hollywoodu, George smisli plan. Allen treba dovesti Celiu kući, ali to je lakše zamisliti nego ostvariti. I kao da tu zavrzlamama nije kraj, Denisini roditelji neplanirano dođu u posjet i njezina solistica ne može pjevati na koncertu.