U najtežim trenucima, tragedijama, strahovima i bezizlaznim situacijama ljudi se okreću molitvi. Svima je poznata biblijska slika o vjeri koja može premještati brda, znamo za molitvu po zagovoru svetaca i čuli smo da se govori o čudesima, događajima koji prkose znanstvenim zakonitostima, koji govore o Božjem djelovanju u čovjekovu životu te ostavljaju i najveće skeptike bez riječi. Ovo je priča o takvim događajima.

Napeto i dramaturški, nova igrana serija “Čudesa” na Laudato TV-u donosi vam istinite priče o čudesima koja su se dogodila po molitvama svecima i njihovu zagovoru! Svaka epizoda jedno je svjedočanstvo prijavljeno u Vatikan Kongregaciji za kauze svetih. Istraživači iz Kongregacije poslani su na mjesta događaja kako bi pronašli znanstvena objašnjenja. U nedostatku znanstvenih objašnjenja, ti događaji nazvani su “čudesima”. Svjedočanstva su pomogla u kauzama za proglašenje svetima ili su samo dodana za arhivu onih koji već sveti jesu.

Kršćanstvo, a u njemu katoličanstvo bez sumnje je najsustavnije i najsavjesnije glede službenog, pravnog priznanja svetosti koja je svojevrsna autorizacija i legitimizacija osobne pobožnosti i moralnog, altruističnog života. Jedna od definicija: svetost je posebno religijsko iskustvo utemeljeno na pretpostavci izvanredne moći koja takvoj osobi daje određeni religijski autoritet koji se može razlikovati od drugih vrsta religijskog autoriteta, poput onog koji ima prorok, svećenik, šaman ili reformator (Wach, 1962.). Ta moć može biti: „direktnije” posredovanje između čovjeka i Boga, posebna zaštita od opasnosti, liječenje bolesti i oslobađanje od smrti. “Čudesa” su inspirirana takvim događajima.

Pratite ove istinite priče subotom u 21:15 na Laudato TV-u i uvjerite se kako vjera premješta brda!

Serija je snimana u nekoliko gradova, uključujući Miami (SAD), Panama City (Panama), Caracas (Venezuela) i Mexico City (Meksiko).

Ove subote iščekuje nas sveti Franjo Asiški

Ruben Sanchez, sin poznatog multimilijunaša, pronađen je u akutnom stanju nakon višemjesečne potrage. Avanturističko putovanje kroz nacionalni rezervat Humbolt u Čileu zbog ozljede pretvorilo se u katastrofu koja je skoro uzrokovala njegovu smrt. Pronađen je u teškom stanju, dehidriran, gotovo beživotan, više od 140 kilometara udaljen od posljednjeg naseljenog mjesta. Nakon što se probudio u bolnici, tvrdio je da je bio na rubu smrti, ali da su mu pomogle životinje, koje su ga hranile i održavale na životu. Ove tvrdnje uznemirile su obitelj Sanchez, koja je smatrala da je izgubio razum. Zbog napetosti u obitelji i Rubenovih ustrajnih tvrdnji o tome kako su mu životinje spasile život, Rubenova majka Julia željela je bolje istražiti ovaj događaj i saznati istinu, stoga se obratila ambicioznoj novinarki Karli, urednici televizijske emisije o ljudima koji tvrde da su doživjeli čudesa. Kada Karla i njezin tim krenu pregledavati videomaterijal koji im je Julia ustupila i istraživati slučaj, prvo što pomisle je to kako će priča biti odličan senzacionalistički uspjeh za emisiju. No, ono što će pronaći mnogo je više od bilo čega što su mogli očekivati.

Pogledajte trailer za “Čudesa”:

https://youtu.be/0Vu7GfW8XXc

Laudato | Bitno.net