Jonathan Roumie, glumac poznat po ulozi Isusa u hit-seriji ‘Chosen‘, progovorio je u prosincu 2021. godine za američku katoličku televiziju EWTN o velikom uspjehu koji je serija ostvarila, a dotaknuo se i svoje katoličke vjere.

Povod za razgovor bio je božićni specijal ‘Christmas with the Chosen: The Messengers’, koji je jedno kratko vrijeme bio i prvi film po zaradi u američkim kinima.

“Temeljna ideja bila je da ako možemo gledati i upoznati Isusa iz perspektive onih koji su ga najbolje poznavali, njegovih učenika i prijatelja, te vidjeti kakav je utjecaj njegov život imao na njih, onda i mi, kao gledatelji, možemo također biti dirnuti Kristovim životom”, poručio je Roumie.

Otkrio je i kako snimanje serije nije prošlo bez duhovnih izazova.

“Smatram da su neki oblici duhovnih napada uvijek prisutni kada se posvetite služenju Bogu i Isusu te kada pokušate njegovo ime učiniti poznatijim u cijelom svijetu.”

Glumac je podsjetio kako je aplikacija preko koje se primarno može pratiti serija skinuta u svakoj zemlji na svijetu, a titlovi su prevedeni na više od 50 jezika. Serija je također najveći medijski projekt u povijesti kojeg je financirala publika, a do sada je putem aplikacije imala nevjerojatnih 315 milijuna pregleda dok na You Tubeu bilježi gotovo milijun i pol pretplatnika.

“Stoga, svaki put kada poduzimate neki tako važan zadatak i misiju, naći ćete se pod napadima neprijatelja. No to je u redu, jer svi znamo kako priča završava”, dodao je glumac čiju su prezentaciju Krista mnogi pohvalili.

Jonathan Roumie progovorio je i o svojoj katoličkoj vjeri, poručivši kako je razvio posebnu pobožnost Božjem milosrđu te da utjehu pronalazi u sakramentima.

“Mislim da su sakramenti ono što nas u doslovnom i prenesenom zajedništvu povezuje s Isusom Kristom. Stoga svaki put kad primam sakramente osjećam velik mir.”

Na seriji inače radi ekipa različitih kršćanskih denominacija, a među njima i osoba koje nisu religiozne.

“Serija je doista bila ekumenski pothvat i smatram da bi na drugim TV emisijama, ali i u običnim tvrtkama, mogli od nje naučiti kako raditi, živjeti i stvarati projekt u istinskom skladu”, zaključio je Roumie.