Uz vjerske prijenose, Laudato TV u slavljeničkom duhu gledateljima donosi poseban program u kojemu se ističe božićni specijal “Božić u obitelji”, koji vode Zrinka Glavaš i Josip Bartulić. Emisija će u velikom dijelu donijeti tradicionalnu božićnu glazbu, zanimljive božićne priče iz raznih gradova Hrvatske, ugodan razgovor i mnogo smijeha, jer su uz djelatnike televizije gosti Vanessa Mioč, KUD Buševec i dječji zborovi “Kikići” i “Genijalci”.

Gledatelji će moći biti uz izravne prijenose iz Vatikana: polnoćku iz bazilike sv. Petra koju na Badnjak predslavi papa Franjo u 19.30 sati, Urbi et Orbi s Trga sv. Petra u podne na Božić i svetu misu 1. siječnja na svetkovinu Marije Bogorodice u 10 sati.

Božićna izdanja imaju kulinarska emisija “Svi za stol”, u kojoj gostuju sestre Husar, i glazbena emisija “Nota bene”, u kojoj gostuje Miroslav Škoro. Gledatelji će moći premijerno pogledati dokumentarne filmove “Lovac na čudesa” o Asizu i “Kibeho: Slušajte, dječice!” o ukazanju u Ruandi. U filmskom programu pripremljeni su prigodni naslovi: “Betlehemsko dijete”, “Božićne naranče”, “Tiha noć”, “Ulica svetaca”, “Dar Božića” i “Mi tri kralja”. Na blagdan svetog Stjepana Laudato TV premijerno prikazuje večernji dio velikog molitvenog dana “Progledaj srcem: Neka vatra siđe – slavljenje” održanog u svibnju ove godine u Areni Zagreb.