Pripravu za najveći kršćanski blagdan Laudato TV započinje vazmenim trodnevljem tijekom kojega uživo prenosi obrede Četvrtka Večere Gospodnje: svetu misu i obred posvete ulja iz bazilike svetog Petra i svetu misu Večere Gospodnje uživo iz Jeruzalema. Na Veliki petak uživo je u programu obred Velikog petka iz bazilike svetog Petra koji predslavi papa Franjo, i Križni put iz Colosseuma. Svetu misu Vazmenog bdjenja Laudato TV prenosi iz bazilike svetog Petra na Veliku subotu. Nakon prijenosa svete mise iz Vatikana i Papina obraćanja Urbi et Orbi gledatelji će imati priliku pogledati koncert “Progledaj srcem” koji je 2019. godine održan u Areni Zagreb. U specijalnoj emisiji kulinarskog showa “Svi za stol” koju vodi Karmela Vukov-Colić gostuje Vladimir Kočiš Zec. Večernji program započinje s novim nastavkom humoristične serije “Neka nam Bog pomogne” i nastavlja se s doku-dramom “Duhovni boj”. Na Uskrsni ponedjeljak na rasporedu je igrani film “Sveti Petar” s Omarom Shariffom u glavnoj ulozi.

Četvrtak, 14. travnja

9:30 – prijenos svete mise i obreda posvete ulja, Vatikan

20:00 – prijenos svete mise Večere Gospodnje, Jeruzalem

Petak, 15. travnja

17:00 – prijenos obreda Velikog petka, Vatikan

21:15 – Križni put iz Colosseuma

Subota, 16. travnja

19:30 – prijenos svete mise Vazmenog bdjenja, Vatikan

Uskrs, 17. travnja

10:00 Misa Uskrsnuća Gospodinova: Vatikan

12:00 Urbi et Orbi

13:00 Koncert Progledaj srcem Arena 2019.

16:30 Svi za stol, gastro emisija

U kulinarsku emisiju dolazi glazbenik Vladimir Kočiš Zec koji će zapjevati dok kuhar Tomislav Jančić priprema ajngemahtec, pačji batak s kremama od lješnjaka i špinata, te topli mousse od čokolade.

21:10 Neka nam Bog pomogne, humoristična serija

22:10 Duhovni boj, dokumentarna drama

Dokumentarna drama u produkciji EWTN-a donosi kinematografski prikaz biblijske priče o Izgubljenom sinu preklopljenu s intervjuima koji produbljuju shvaćanje te Isusove parabole. Naglašava važnost spremnosti za duhovni boj u kojem se svakodnevno nalazimo i sugerira kako izvojevati pobjedu u njemu.

Uskrsni ponedjeljak 18. travnja

21:30 Sveti Petar, 1. dio, igrani film

(San Pietro), 2005.

Igrani film u dva nastavka govori o jednom od ključnih događaja antičkog doba: širenju kršćanstva u Rimu i oko Rimskog Carstva. Prvi dio filma dramatizira novozavjetna Djela apostolska: rani strah, obnovu Duhova, obraćenje Savla, odluku o krštenju pogana i rastjerivanje apostola. Film dramski prikazuje kako su Rimljani i Židovi reagirali na evangelizaciju, s političkog i vjerskog stajališta, te o ogromnim poteškoćama s kojima se kršćanstvo suočilo prije negoli se proširilo. Drugi dio filma na rasporedu je u subotu, 23. travnja u 16.45 sati.