Božje je ime Milosrđe slika za portale

U ovoj svojoj prvoj knjizi-intervjuu naslovljenoj „Božje je ime Milosrđe“ papa Franjo se jednostavnim i izravnim riječima obraća svakomu muškarcu i svakoj ženi na planetu. Zbog jednostavnog i prisnog razgovornog stila prepunog otvorenosti i iskrenosti čitatelj ima dojam da upravo s njim uspostavlja povjerljiv osobni dijalog i kao da je u prilici  biti nasamo s Papom i postavljati mu pitanja o različitim životnim i vjerskim stvarnostima. U središtu je tema koja mu je najviše na srcu – milosrđe – oduvijek glavni temelj njegova svjedočenja, a sada i njegova pontifikata. Sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša – unutar i izvan Crkve – koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Na prvomu mjestu da dopre do onoga dijela nespokojnoga i ranjenoga čovječanstva koji traži da ga se prihvati, a ne da ga se odbacuje: do siromaha i marginaliziranih, zatvorenika i prostitutki, ali i do dezorijentiranih i onih koji su daleko od vjere, do homoseksualaca i rastavljenih.

U razgovoru s vatikanistom Andreom Torniellijem – preko uspomena iz mladosti i dirljivih zgoda iz svojega iskustva pastira – Papa iznosi razloge za izvanrednu Svetu godinu milosrđa, koju je silno želio. Ostajući svjestan etičkih i teoloških pitanja koja izranjaju on ističe da Crkva ne smije nikome zatvoriti vrata; naprotiv, zadaća joj je utjecati na savjesti kako bi otvorila pukotine za prihvaćanje odgovornosti i za udaljavanje od učinjenoga zla.

U iskrenu razgovoru papa Franjo ne izbjegava ni suočavanje s bitnim pitanjem odnosa između milosrđa, pravde i korupcije.

A kršćane koji se svrstavaju među “pravednike” podsjeća: “I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđe.”

Svjetska premijera ove ekskluzivne knjige pod naslovom “Božje je ime Milosrđe” očekuje se s velikim zanimanjem, a objavljuje se istodobno na 21 jeziku od strane isto toliko nakladnika koji će knjigu učiniti dostupnom u 86 zemalja. Nakladnička kuća Verbum odabrana je da zajedno s najuglednijim izdavačima iz raznih zemalja objavi ovu knjigu na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskom premijerom. Tako će knjigu od utoraka 12. siječnja biti moguće nabaviti u knjižarama Verbum, a na kućnu adresu se može naručiti na linku ovdje, gdje se može i više o njoj saznati.

Verbum/Bitno.net