Portal Bitno.net kreće s novim projektom.

To je naš podcast “Na Areopagu”, koji ćemo objavljivati svaka dva tjedna.

U njemu će brojni intelektualci katoličkog usmjerenja komentirati razna zbivanja u hrvatskom društvu, kulturi, pa i politici. Ideja je, da koristeći neka od tih zbivanja kao povode, povedemo širu raspravu o brojnim pitanjima koja obilježavaju društvenu stvarnost u Hrvatskoj. Raspravu kanimo voditi u jasnome duhu katoličkog identiteta, ali na način koji bi mogao biti zanimljiv i ticati se osoba koje nisu u vjeri.

Odabrali smo ime “Na Areopagu”, referirajući se na misao sv. Ivana Pavla II. koji je, prisjećajući se propovijedi sv. Pavla grčkim filozofima na brdu pokraj Akropole gdje su se okupljali, napisao kako su “Areopazi današnjice” kultura, umjetnost, znanost, mjesta, dakle, gdje katolici trebaju biti nazočni i svjedočiti Evanđelje Isusa Krista. Ovaj podcast je naš skromni prilog tome.

U prvom podcastu, koji vodi naš glavni urednik Goran Andrijanić, gostovali su direktor za suradnju Fondacije Svjetskog saveza mladih Hrvoje Vargić, publicist Matija Štahan i glavni urednik časopisa Obnova Marko Paradžik.

Teme su bile:

1. Povodom filma “Neplanirano” ili koliko suvremeni mediji pomažu u promicanju istinskih vrednota

2. Pomaže li nam vrhunski sport stvoriti bolje društvo?

Zahvaljujemo sudionicima rasprave, te Novoj Evi na pomoći u tehničkoj realizaciji.

Poslušajte podcast.

Bitno.net