U ime

Građanska incijativa “U ime obitelji” objavila je priopćenje kojim pojašnjava kako ostvariti pravo glasa na skorašnjem referendumu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Da biste  mogli izaći na referendum i zaokružiti ZA, prvo morate imati pravo glasati.  Pravo glasovanja imaju svi oni koji su upisani u REGISTAR  BIRAČA koji možete provjeriti ovdje.

U Hrvatskoj  – svi koji glasuju izvan mjesta gdje su prijavljeni , npr. studenti koji studiraju u Zagrebu, moraju dostaviti ispunjeni obrazac nadležnom uredu državne uprave e-mailom, poštom, faksom ili osobno. Potrebno je priložiti fotokopiju ili sken identifikacijske isprave. Nadležne urede državne uprave možete provjeriti ovdje.

U inozemstvu – svi koji žele glasovati, moraju se e-mailom, pismom, faksom ili osobno  prijaviti za glasanje najbližem konzularnom predstavništvu. Potrebno je dostaviti fotokopiranu ili skeniranu identifikacijsku ispravu. Popis konzularnih predstavništva možete pronaći ovdje.

PRIJAVE TRAJU SAMO DO 20.11.2013.

Ovo je prvi građanski referendum u 22 godine samostalne Hrvatske. Bilo bi šteta da ne iskoristite svoje pravo na referendum i priliku da doprinesete pozitivnim promjenama u Hrvatskoj.

REGISTRIRAJTE SE DO 20.11. da biste mogli izaći na REFERENDUM O BRAKU 1.12.2013. !

Sve obrasce možete preuzeti ovdje.