Organizatori Split Pridea traže od DORH-a istragu protiv svećenika Ante Mateljana!?

Organizatori ovogodišnjeg Split Pridea traže od Državnog odvjetništva da pokrene odgovarajuće radnje protiv svećenika Ante Mateljana jer smatraju da je vjernike za vrijeme blagdana Svetog Duje pozvao na otvoreni linč sudionika navedenog okupljanja.

Homo

Organizatori ovogodišnjeg splitskog okupljanja homoseksualnih osoba, poznatog i pod nazivom Split Pride, udruge Kontra, Iskorak i Domine, kojima je prije nekoliko dana Ivo Josipović izrazio potporu, traže od Državnog odvjetništva da pokrene odgovarajuće radnje protiv svećenika Ante Mateljana, jer smatraju da je vjernike za vrijeme blagdana Svetog Duje pozvao na otvoreni linč sudionika navedenog okupljanja.

– Smatramo zabrinjavajućim izjave g. Ante Mateljana, profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta, koji je prema medijskim napisima za vrijeme blagdana Svetog Dujma Izjavio kako se radi o “antiprocesiji koja je vrijeđanje kršćanskih vrednota, te tome dodao kako vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje.” U kontekstu događaja od prošle godine smatramo to otvorenim pozivom na nasilje prema sudionicima/-cama javnog okupljanja Split Pride, stoji u priopćenju.

Isto tako su pozdravili odluku ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da dođu na Split Pride, kao i činjenicu da je Split Pride i ove godine podržan od strane Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Komentar don Ante Mateljana nismo uspjeli dobiti. Što bi čovjek uopće i mogao kazati o nakanama onih koji, boreći se javno za svoj svjetonazor, bez obzira kakav on bio, drugima pokušavaju uskratiti pravo na iskazivanje svjetonazora drugačijeg od njihovog!?

HRsvijet.netBitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare