Tako je Index objavio članak s istaknutim naslovom „U ime obitelji ukrali logo „Židovskih obitelji“. U tekstu članka se navodi da je inicijativa u “U ime obitelji”, “posudila” svoj logo od udruge “Jewish Family Service” iz Los Angelesa, te da već i letimični pogled na logo otkriva kako je dizajn gotovo u potpunosti ukraden. Portal ističe kako je jedina razlika između dva logotipa je u tome što je na logu udruge “U ime obitelji” prikazano dvoje djece, dok je na logu “Židovskih obitelji” prikazano samo jedno dijete.

Začuđuje takav neargumentirani napad kada se zna da je još 14. Svibnja na Facebook stranicama „U ime obitelji“ objavljen je post u kojem se tumači nastanak loga i ističe da ga je  izradio „vrlo kreativni volonter koristeći predložak vektora koji se nalazi na Shutterstocku na koji je pretplaćen“.

Kao što je poznato Shutterstock je servis čije fotografije, vektorske ilustracije itd. mogu legalno koristiti svi oni koji su na njih pretplaćeni, ili ih jednokratno kupe, odnosno oni koju uredno plaćaju uslugu Shutterstocku. Nije dakle ništa nedopušteno, nečasno i ilegalno da se koriste i dorađuju ti predlošci niti je neobično da u ovom slučaju dvije ustanove koriste istom kreacijom Shutterstocka i dorađuju je za svoje potrebe. Shutterstock nikome naime ne ustupa ekskluzivna prava.

Logo inicijative “U ime obitelji” poručuje „brak = žena + muškarac, majka + otac = dijete“ i to čini ja jasan način. U istom postu iz inicijative „U ime obitelji“ poručuju da  se tim logom želi potaknuti na razmišljanje o ciljevima inicijative: „da se građani imaju priliku izjasniti o tako važnom pitanju kao što je brak, da Ustavni zakoni RH jamče trajnu zaštitu djece, braka i obitelji, da se spriječi izjednačavanje istospolnog partnerstva i braka, da se djecu zaštiti od mogućnosti da ih u Hrvatskoj usvoje istospolni parovi te da se učvrsti pouzdanje svima koji cijene općeljudske vrijednosti da bi zajedničkim snagama dovodili do pozitivnih promjena u hrvatskom društvu.“

Svi oni koje žele svojim potpisom podržati zahtjev za referendum, a to još nisu učinili mogu to učiniti i tijekom ovog vikenda na tisuće lokacija u Hrvatskoj.  Sve potrebne informacije možete potražiti i na web stranicama inicijative uimeobitelji.net kao i na Facebook stranici: facebook.com/UImeObitelji

Bitno.net