“Naša tvrtka nikada neće snimati reklame s homoseksualnim parovima. Za nas koncept svete obitelji ostaje jedan od temelja tvrtke”, izjavio je Guido Barilla, vlasnik talijanske tvrtke za proizvodnju tjestenine i izazvao bijes gay aktivista koji sada pozivaju na bojkot njegovih proizvoda.

“Ne govorim ovo iz nepoštovanja prema homoseksualcima, oni imaju pravo raditi što hoće bez da to nameću drugima”, pojasnio je vlasnik obiteljske tvrtke koja je postala simbolom za kvalitetnu talijansku tjesteninu. Upitan što misli o tome kako će gayevi reagirati na njegovu izjavu i hoće li se to odraziti na njegovu prodaju Barilla je odgovorio:

“Ako im se sviđa naša tjestenina i naša poruka, neka je jedu. Ako ne, onda neka jedu drugu”, zaključio je Talijan.

Nekoliko sati nakon objave njegove izjave krenula je očekivana kampanja u kojoj se pozvalo na bojkot Barille. Guido Barilla je potom objavio priopćenje u kojem se ispričao “ako je nekoga uvrijedio” i rekao kako je samo htio istaknuti važnost uloge žene u reklamnim kampanjama. Dodao je kako oni koji hoće sklapati gay brakove mogu to raditi ako žele, ali je protiv toga da oni posvajaju djecu. Izjavu o gayevima u reklamama, naime, dao je kada se od njega tražio komentar o izjavi čelnice Laure Boldrini koja je rekla kako talijanski proizvođači moraju promijeniti način na koji prikazuju ženu u svojim reklamnim kampanjama, kao kućanicu. Barilla je rekao da Boldrini ne razumije marketing i pojasnio zašto žena u reklamama za njegovu tjesteninu ima najvažniju ulogu.

J.I. | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]